Po pasalos, trukusios parą, sulaikyti du brakonieriai

  • Teksto dydis:

Aplinkos apsaugos departamento (AAD) Šiaulių gamtosaugos pareigūnai vykdė akcijos „Lydeka“ reidą, kurio metu Pakruojo rajone, Laičių II tvenkinyje, nustatė keturis šiurkščius mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimus.

Tarp šių pažeidimų ir per pasalą išaiškinti du pažeidėjai, gaudę žuvis tinklu ir keturiais skrituliais.

Per reidą patikrinus du žvejus aplinkosaugininkams kilo įtarimas dėl neteisėtos žvejybos.

„Bendraudami su žvejais pastebėjome vandenyje keturis skritulius. Paklausus žvejų, ar tai jų žvejybos įrankiai, sulaukėme atsakymo, kad juos greičiausiai paliko prieš tai žvejoję asmenys. Be to, praėję vandens telkinio pakrantę, įlankoje pastebėjome pastatytą žvejybinį tinklą. Tad norėdami įsitikinti, kaip buvo iš tiesų, nusprendėme surengti pasalą ir išsiaiškinti kam priklauso keturi skirtuliai ir tinklas“, – sakė Šiaulių gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Gediminas Cinkutis.

Aplinkosaugininkams išbuvus pasaloje visą naktį, pirmadienio ankstyvų rytą minėti asmenys išplaukė žvejoti valtimi, paėmė du pastatytus skritulius ir perkėlė juos į kitą kranto pusę.

Įdienojus asmenys į krantą grįžo jau susirinkę visus pastatytus skritulius, vieną žvejybinį tinklą ir neteisėtai sugautą laimikį.

Bandantys sprukti asmenys buvo sustabdyti aplinkosaugos pareigūnų ir patikrinus automobilį rastas pažeidėjų laimikis – trys lydekos, vienas lynas, dvylika karšių ir 5,4 kg raudžių.

„Sulaikyti asmenys prisipažino, kad žvejojo su neteisėtu žvejybiniu tinklu, keturiais skrituliais ir viena palaidine. Už neteisėtai pagautas žuvis pažeidėjai privalės atlyginti žalą žuvų ištekliams, siekiančią daugiau nei 2 tūkst. eurų ir jiems gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų“, – teigė G. Cinkutis.

Iš pažeidėjų paimta guminė valtis, tinklas, keturi skrituliai, palaidinė ir žuvys.

Taip pat reido metu nustatyti dar du šiurkštūs žvejybos taisyklių pažeidimai, kai žvejai gaudė žuvis draudžiamoje vietoje, t. y. arčiau kaip 100 m žemiau tvenkinio vandens nuleistuvo (užtvankos). Už tai pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai, gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų ir bus konfiskuoti žvejybos įrankiai.

Aplinkosaugininkai primena, kad vis dar galioja lydekų gaudymo draudimas ir pastebėjus žvejybos taisyklių pažeidimus prašom kreiptis telefonu 112.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Inspektoriai zuvi,ir tinklus

Inspektoriai zuvi,ir tinklus portretas
Parduos.faktai zinomi??

SCIPAKAS.KAU.

SCIPAKAS.KAU. portretas
Sako kazkur rezimas bet pasmus jai ne paklusnus uzbauduos kad tik nubaust ir kuo tai skiresi

Anonimas

Anonimas portretas
baisus nusikaltimas..tikrai baisesnis negu pono Masiulio...dabar tai bus...tiems vargšeliams, kurie gal valgyt neturi ką. Baisiau ir būt negali...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių