Policija: iš Rūdninkų poligono buvo pabėgę apie 20 migrantų

Antradienio vakarą iš Rūdninkų poligono buvo pabėgę apie 20 neteisėtų migrantų, pranešė Policijos departamentas.

„11 sulaikė policija, likusius – kitos tarnybos“, – BNS sakė Policijos departamento atstovė Revita Janavičiūtė.

Apie 22 val. iš Viešojo saugumo budėtojo buvo gautas pranešimas, kad Šalčininkų rajone esančiame Rūdninkų poligone kilo neramumai – migrantai laužo tvorą.

Tą patį vakarą, apie 23.45 val. situacija stabilizavosi.

Pasak vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės, neramumai stovykloje vyksta nuolatos.

„Jie nepatenkinti savo sąlygomis. (...) Jos nėra penkių žvaigždučių, jos bazinės, ir nepasitenkinimas kyla iš to“, – teigė ji.

Rūdninkų poligone, kur apgyvendinti neteisėti migrantai, neramumai kilo antradienį vakare, į pagalbą buvo pasitelkti policijos ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai bei pasieniečių sraigtasparnis, BNS informavo Vidaus reikalų ministerija.

Jie nepatenkinti savo sąlygomis.

„Pirminiais duomenimis, stovyklavietėje Rūdninkuose kilo neramumai, buvo pasitelktos ir policijos pajėgos, nors jos ten šiaip nuolatos budi. Situacija šiuo metu yra stabilizuota. Policija paprašė, kad būtų stebima situacija iš oro, pakilo pasieniečių sraigtasparnis“, – BNS sakė ministerijos Strateginės komunikacijos skyriaus vedėjas Mindaugas Bajarūnas.

Šalčininkų rajone esančiame Rūdininkų poligone apgyvendinti keli šimtai neteisėtų migrantų, į Lietuvą patekusių per Baltarusiją.

Neramumai čia buvo kilę ir rugpjūčio pradžioje. Migrantai tuomet buvo nepatenkinti gyvenimo sąlygomis stovykloje.

Lietuva dėl išaugusios neteisėtos migracijos yra paskelbusi ekstremalią situaciją. Šalies pareigūnai laikosi pozicijos, jog išaugę migracijos srautai yra organizuota Minsko režimo akcija prieš Lietuvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių