Pradėtas ikiteisminis tyrimas: gydytoja klastojo duomenis, kad žmonės gautų galimybių pasus

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo  e.sveikatos duomenų klastojimo Pakruojyje, siekiant neteisėtai asmenims įgyti galimybių pasą.

„Buvo patikslintos aplinkybės, nuspręsta pradėti ikiteisminį tyrimą“, – BNS sakė Šiaulių apskrities policijos atstovė Gailutė Smagriūnienė.

Įtariama, kad Pakruojo šeimos medicinos klinikos buvusi bendrosios praktikos 27 metų slaugytoja informacinėje sistemoje „e.sveikata“ neteisėtai pakeitė moters, gimusios 1993 metais, vyro, gimusio 1990 metais, ir moters, gimusios 1989 metais, duomenis. Taip neteisėtai buvo sudaryta galimybė jiems įgyti galimybių pasą.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas pirmadienį, patikslinus įvykio aplinkybes.

Kiek anksčiau Pakruojo šeimos medicinos klinika pati pranešė nustačiusi atvejį, kai darbuotoja galbūt klastojo kraujo tyrimų duomenis, kad keletas žmonių galėtų neteisėtai gauti galimybių pasą.

„Nustatėme, kad vienas darbuotojas galimai tyčia klastojo SARS-COV2 antikūnų nustatymo tyrimo rezultatus, siekiant neteisėtai tam tikriems asmenims suteikti galimybių pasą, naudojant ne jų kraujo ėminius“, – BNS teigė šeimos medicinos klinika „Medicus LT“.

Mes nustatėme, kad mūsų jau buvusi darbuotoja supainiodavo kraujo tyrimų duomenis vien dėl to motyvo, kad tie žmonės gautų galimybių pasą neteisėtai.

Jos direktorius Audrius Kazlauskas yra sakęs, kad galimą klastojimą išaiškino kiti įstaigos darbuotojai.

„Mes nustatėme, kad mūsų jau buvusi darbuotoja supainiodavo kraujo tyrimų duomenis vien dėl to motyvo, kad tie žmonės gautų galimybių pasą neteisėtai“, – sakė klinikos vadovas.

Jo vertinimu, nebuvo spėta pasinaudoti šia galimybe dideliu mastu ir taip galėjo būti suklastota iki dešimties rezultatų.

Pasak A. Kazlausko, įstaigoje nebuvo aiškinamasi, kas sieja minėtą darbuotoją su žmonėmis, kurių mėginiai galėjo būti klastojami ir ar už tai ji gavo kokį nors atlygį.

„Padarėme vidinį tyrimą tą pačią dieną ir operatyviai nustatėme, kad iš tiesų tai vyksta. Ta darbuotoja prisipažino tai padariusi, mes ją atleidome dėl šiurkštaus darbo pareigų pažeidimo“, – kalbėjo klinikos direktorius.

Jo teigimu, ji bandė įtraukti į šią veiklą ir daugiau bendradarbių, tačiau jie atsisakė dalyvauti neteisėtoje veikloje bei pranešė apie tai.

Vyriausybė yra nusprendusi, kad nuo pirmadienio didžioji dalis paslaugų galės būti teikiamos tik turintiesiems galimybių pasą ar COVID-19 pažymėjimą: įgijusiems imunitetą po skiepų ar ligos arba turintiems neigiamą testo rezultatą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Šaunuolė gydytoja, verta pagarbos.

AŠ Manau

AŠ Manau portretas
Griežtai bausti ir dar parodyti nuotrauką ,kad kiti žinotu.

QQ

QQ portretas
Tai kas nenori nesiskiepyja, nėra privertinai suleidžiama... O už klasojimus, tai turėtų baudžiama griežtai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių