Praėjusią parą pasienyje su Baltarusija apgręžti trys migrantai (vaizdo įrašas)

  • Teksto dydis:

Pasieniečiai į Lietuvą iš Baltarusijos šeštadienį neleido patekti trims asmenims, bandžiusiems kirsti sieną su Baltarusija neleistinose vietose, sekmadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Į Lietuvą iš Baltarusijos dėl humanitarinių priežasčių šeštadienį įleistų užsieniečių nebuvo. 

Kaip nurodė VSAT, trys bandę patekti į Lietuvą žmonės buvo apgręžti Šalčininkų rajone. Du iš migrantų sieną atgal į Baltarusiją kirto atbulomis. Pasak VSAT, taip, matyt, jie norėjo klaidinti pėdsakus aptiksiančius Baltarusijos pasieniečius, kad sienos pažeidimo būta iš jų šalies į Lietuvą. Trečias migrantas nesivargino ir sieną iš Lietuvos perėjo tiesiai.

Juos Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai šeštadienį sulaikė miške vos įžengusius į Lietuvą, maždaug už pusantro šimto metrų nuo sienos linijos. Sulaikymo metu neteisėti migrantai nesipriešino ir bėgti nebandė. Jie turėjo Sirijos piliečių pasus. Pirminiais duomenimis, migrantai į Minską atvyko iš Rusijos.

Trijulė dėvėjo metų laiką atitinkančius drabužius, avėjo tinkamą avalynę. Nei medikų, nei kitos pagalbos jiems nereikėjo. Humanitarinių paketų su vandeniu, maistu bei kitais gamtoje praverčiančiais daiktais sirai atsisakė.

Latvijos pasieniečiai praėjusią parą apgręžė 23 migrantus, o į Lenkiją iš Baltarusijos brovėsi 13 tokių užsieniečių.

Dieną ties Varėnos rajonu prie sienos Baltarusijos pusėje buvo iššautas vienas šūvis iš, įtariama, pistoleto.

Šeštadienį pietinėje Lietuvos dalyje, Baltarusijos pusėje Gožos poligono kryptimi, vėl girdėjosi pabūklų šūviai.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių migrantų, jų į Lietuvą, vidurnakčio iš šeštadienio į sekmadienį duomenimis, nepateko 8333. Dalis užsieniečių į šalį patekti bandė ne po vieną kartą.

Nuo pernai prasidėjusio migrantų iš Artimųjų Rytų bei Afrikos antplūdžio į Lietuvą per Baltarusiją neteisėtai pateko daugiau nei 4,2 tūkst. užsieniečių. Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

Sienos kontrolė Lietuvos pusėje tebevykdoma sustiprintu režimu.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ooo

ooo portretas
trys tūkstančiai eurų...

Arijas

Arijas portretas
Vyti visus nelegalius parazitus is Lietuvos.

Morgana

Morgana portretas
Dar tie vis valkiojasi ir be jų daug problemų
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių