Pravieniškėse pareigūnai perėmė bepilotę skraidyklę, kuria bandyta perduoti draudžiamus daiktus

Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos II sektoriuje bandyta dronu perduoti nuteistiesiems draudžiamus daiktus. Operatyviai reagavę pareigūnai užkirto tam galimybę, o drono pilotas, tikėtina, nebedrįso susigrąžinti pilotuojamo įrenginio, kad neišduotų savo buvimo vietos, praneša Kalėjimų departamentas.

Pravieniškių pataisos namų II sektoriaus pareigūnė apsaugos poste pastebėjo nuteistųjų būrio link skrendantį droną, prie kurio buvo prikabintas žalios spalvos plastikinis butelis.

Nedelsiant sureagavę pareigūnai įvykio vietoje užfiksavo ore kybančią skraidyklę, kuri po keliolikos minučių nukrito į nuteistųjų būrio kiemą. Kaip teigiama Kalėjimų departamento pranešime, pareigūnai sėkmingai perėmė droną „DJI Mavic 2“ ir jo neštą žalios spalvos plastikinį butelį. Išardžius butelį jame rasti du mobiliojo ryšio telefonai „Huawei“ ir HTC, taip pat juodos spalvos įkrovimo laidas.

Draudžiamų daiktų savininkas ir drono pilotas nenustatytas. Gamintojo specifikacijose nurodoma, kad maksimalus „DJI Mavic 2“ skrydžio atstumas palankiu oru gali siekti iki 13-18 kilometrų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kopustas.

Kopustas. portretas
Kandonai Kandonams padeda...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių