Pravieniškių įmonės pavaduotojas lieka kaltas dėl korupcijos

  • Teksto dydis:

Aukščiausiasis Teismas antradienį paliko galioti nuosprendį už prekybą poveikiu nuteistam buvusiam Pravieniškių įmonės prie pataisos namų direktoriaus pavaduotojui Sigitui Aukškalniui.

Nuosprendį pernai spalį paskelbė Vilniaus apygardos teismas. S. Aukškalniui skirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė jos vykdymą atidedant dviem metams.

Jis nuteistas už tai, kad iš nuteistojo už lygtinį paleidimą anksčiau laiko paėmė 5 tūkst. 792 eurų kyšį – dalį reikalautos sumos.

Bylos duomenimis, S. Aukškalnis, eidamas Pravieniškių valstybinės įmonės prie pataisos namų direktoriaus pavaduotojo plėtrai pareigas, 2013 metų rugpjūtį iš nuteistojo A. B. pareikalavo 10 tūkst. eurų kyšio pažadėdamas paveikti prokurorus, kad nuteistasis iš įkalinimo įstaigos būtų paleistas anksčiau laiko.

Po kurio laiko S. Aukškalnio iš nuteistojo pareikalavo dar daugiau pinigų – 13 tūkst. 32 eurų. Pažadėjo pasinaudoti pažintimis, per Nacionalinio žmogaus gynimo teisių centro prezidentą bei direktorę paveikti Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiąjį prokurorą bei prokurorus, dalyvaujančius lygtinio paleidimo procese.

Teisingumo principams įgyvendinti

Teismas nuosprendyje pažymi, kad S. Aukškalniui skirtina sankcijoje numatyta mažesnė laisvės atėmimo bausmė nei jos vidurkis. Teismo nuomone, bausmė už šį nusikaltimą turėtų pasitarnauti teisingumo principo įgyvendinimui, o ilgalaikės laisvės atėmimo bausmės paskyrimas prieštarautų teisingumo principui.

Teismas, netaikydamas realios laisvės atėmimo bausmės, atsižvelgė į tai, kad asmeniui, nuteistam laisvės atėmimu ne daugiau kaip ketveriems metams už vieną ar kelis tyčinius nusikaltimus, teismas gali atidėti paskirtos bausmės vykdymą nuo vienerių iki trejų metų.

Teismas atsižvelgė į tai, kad S. Aukškalnis anksčiau nebuvo teistas, yra darbingas, todėl konstatavo, kad paskirtos bausmės tikslas bus pasiektas be realaus laisvės atlikimo.

Nuteistajam paskirtos baudžiamojo poveikio priemonės ir pareigos: atimta teisė dvejus metus dirbti valstybės tarnyboje. Jis įpareigotas į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą sumokėti 570 eurų dydžio įmoką ir neišvykti už gyvenamosios vietos ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo.

S. Aukškalnį Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) sulaikė 2013 metais.

Šiais metais teismai jau priėmė apkaltinamuosius sprendimus 51-oje STT pareigūnų tirtoje byloje. Nuteisti 97 asmenys, kurie kaltinami kyšininkavimu, piktnaudžiavimu tarnyba, prekyba poveikiu ir kitais korupcinio pobūdžio nusikaltimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

monnez

monnez portretas
labas Gauti paskolą, kuri leis jums įveikti skurdą. El. paštas: sylviane.harry@hotmail.com Sveiki, mano vardas yra MONNEZ, sukčiavimo auka suklastotų skolintojų rankose. Aš neteko apie 45.000,00 LT nes man reikia didelį kapitalą 200,000.00 LT Aš beveik mirė, aš neturėjo kur eiti. mano verslas buvo sunaikinta, ir šiame procese aš praradau savo sūnų. Aš negalėjo pakęsti tokio nepasikartotų. 2016 kovo mėn sutikau draugą, kuris supažindino mane su gera motina, SYLVIANE HARRY, kad galiausiai padėjo man užtikrinti paskolą bendrovė. gera mama aš noriu pasinaudoti šia galimybe ir padėkoti jums, ir gali Dievas toliau laimina Jus. Aš taip pat norėčiau pasinaudoti šia galimybe patarti kolegos lietuviškai, kad yra daug sukčiai iš ten, todėl, jei jums reikia paskolą ir nori užsitikrinti paskolą greitai, uržegitruokite tik ponia Olivia Danieliaus elektroniniu paštu: (sylviane.harry@hotmail.com ). Jūs taip pat galite susisiekti su manimi per šį laišką: El. paštas: sylviane.harry@h

aiskiai

aiskiai portretas
Lietuvos komunistinio mastymo /runkeliai/ ritasi i biurokratine kapitalizmo bala ir tai jau veiksmas darosi kone masiskas visose srityse tik nera kam sustabdyti neskaikam ir paranku esama blogejanti padetis kurios sie /nereiksmingi/ kaikam faktai leidzia uztusuoti esmines negeroves kurios nereklamuojamos o greiciau slepiamos po 1 zodeliu.../valstybes paslaptis/ Aisku tik 1 kad be spec.t. neapsieita
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių