Prie vairo girtas įkliuvęs karys užsidirbo baudžiamąją bylą

  • Teksto dydis:

Penktadienio naktį Ukmergės rajone prie vairo buvo sustabdytas neblaivus Lietuvos kariuomenės karys.

Policijos departamento duomenimis, kario vairuojamas automobilis „Citroen Xsara“ buvo sustabdytas apie 3 valandą 63-ajame kelio Panevėžys-Vilnius kilometre.

1995-aisiais gimusiam kariui nustatytas 1,59 promilės girtumas.

Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja BNS sakė, kad sustabdymo metu karys buvo neuniformuotas. Policijos žiniomis, šiuo metu jis atostogauja.

Portalas primena, kad vairuotojai, kuriems nustatytas didesnis nei 1,5 prom. girtumas yra traukiami baudžiamojon atsakomybėn. Už tai gresia bauda nuo 579 iki 868 eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 2 iki 3 metų arba administracinį areštą nuo 10 iki 30 su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paimta iš dangaus

Paimta iš dangaus portretas
BK 281 (1) straipsnio sankcija - bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.Straipsnio paskutinėje pastraipoje nurodyta sankcija už vairavimą, kai girtumas virš 1.5 promilės, yra paimta "iš dangaus". Be to ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimo terminas nuo 1 iki 5 metų (BK 68 straipsnis). Iš pradžių pasidomėkit rašytojai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių