Pereiti į pagrindinį turinį

Pro pasieniečius neprasprūdo trys teisėsaugos ieškomi lietuviai ir rusas

2016-05-06 16:51
DMN inf.

Ketvirtadienį pasieniečiai sulaikė du lietuvius ir Rusijos pilietį, kurie buvo ieškomi už nusikaltimus, bei vieną lietuvį, kurio paieška buvo paskelbta kaip padariusiojo baudžiamąjį nusižengimą. Nuo teisingumo slėpęsi vyrai sulaikyti Vilniaus ir Kauno oro uostuose bei pasienyje su Lenkija ir Baltarusija.

VSAT nuotr.

VSAT Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Suvalkai – Marijampolė, dokumentų patikrai sustabdė ką tik iš Lenkijos įvažiavusį mikroautobusą „VW LT“ angliškais numeriais. VSAT pareigūnai nustatė, kad vienas juo vykusių keleivių, 23-ejų Šiaulių gyventojas, buvo ieškomas šio miesto policijos. Jis yra nusikaltimo padarymu kaltinamas asmuo. Kalvarijos pasieniečiai vyrą sulaikė ir vėliau perdavė iš Šiaulių atvykusiems paieškos iniciatoriams.

VSAT  Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos pasieniečiai tą pačią dieną sulaikė į Lietuvą per Lavoriškių punktą iš Baltarusijos vykusį 52-ejų Rusijos pilietį. Pasieniečiai dokumentų patikros metu nustatė, kad jo už nusikaltimo padarymą ieškojo Marijampolės policija. Užsienietį Lavoriškių pasieniečiai po kelių valandų perdavė atvykusiems kolegoms iš Marijampolės.

VSAT Vilniaus rinktinės Kauno oro uosto užkardos pasieniečiai jau žinojo, kad reisu iš Londono už šalies įstatymų pažeidimus grąžinamas 29-erių lietuvis, gyvenamąją vietą deklaravęs Jungtinėje Karalystėje. Tikrindami jo dokumentus VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad su teisėsauga vyras turėjęs reikalų ir Lietuvoje. Jo, kaip kaltinamojo nusikaltimo padarymu, paiešką buvo paskelbusi Kauno policija. Jos pareigūnams pasieniečiai ir perdavė sulaikytąjį.

Dar vieną teisėsaugos ieškotą lietuvį ketvirtadienį sulaikė VSAT Vilniaus rinktinės Vilniaus oro uosto užkardos pasieniečiai. Tikrindami į sostinę iš Londono atskridusių keleivių dokumentus jie išsiaiškino, kad 24-erių kauniečio už baudžiamojo nusižengimo padarymą nuo šių metų balandžio 15 d. ieškojo Kauno rajono policija. Sulaikytąjį VSAT pareigūnai perdavė Vilniaus policijai.

Iš viso šiemet pasieniečiai  sulaikė 222 įvairių valstybių piliečius, kurių už nusikaltimus ir pažeidimus ieškojo Lietuvos ir užsienio valstybių teisėsauga. Daugiausiai tarp jų – Lietuvos piliečių (192). Taip pat VSAT pareigūnams įkliuvo dar 12 valstybių piliečiai. Nuo teisingumo bandę pasislėpti asmenys dažniausiai buvo sulaikomi oro uostuose (135) ir pasienyje su Baltarusija (39).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų