Prokuratūra pradėjo tyrimą dėl išmokų Utenos politikams naudojimo

Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Donatas Skrebiškis Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorams pavedė atlikti tyrimą dėl galimo viešojo intereso pažeidimo, paaiškėjus, kad buvę ir esami Utenos rajono savivaldybės tarybos nariai, taip pat buvęs ir esamas Utenos miesto merai galimai naudojo pinigines savivaldybės lėšas ne pagal paskirtį.

Kaip penktadienį pranešė prokuratūra, pavedimas atlikti tyrimą duotas įvertinus viešoje erdvėje paskelbtą informaciją.

Žiniasklaidoje publikuotame straipsnyje keliamos abejonės, ar buvę ir esantys tarybos nariai, taip pat buvęs Utenos miesto meras Alvydas Katinas, dabartinis meras Marijus Kaukėnas skaidriai ir teisėtai panaudojo jiems skirtas išmokas.

„Prokuratūros vertinimu, tikslinga pradėti tyrimą siekiant įvertinti, ar teisėtai bei pagrįstai Utenos rajono savivaldybės tarybos nariai, kiti asmenys naudojo savivaldybei priklausančias lėšas“, – rašoma pranešime.

Tarybos narių išlaidas nagrinėjanti visuomenininko Andriaus Tapino iniciatyva „Skaidrinam“ pranešė, kad Utenos politikai išsiskyrė išlaidomis transportui.

Tikslinga pradėti tyrimą siekiant įvertinti, ar teisėtai bei pagrįstai Utenos rajono savivaldybės tarybos nariai, kiti asmenys naudojo savivaldybei priklausančias lėšas.

2021 metais per karantiną bendrai degalams tarybos nariai išleido 60 tūkst. eurų ir nuvažiavo pusę milijono kilometrų. Tarp lyderių – vairuotojo pažymėjimo neturinti rajono garbės pilietė.

Šiemet neperrinktas buvęs Utenos meras A. Katinas per praėjusią kadenciją iš viso įsisavino 13,5 tūkst. eurų. 2021 metais jis parduotuvėje įsigijo akumuliatorinį dulkių siurblį-šluotą „Makita“, o savivaldybės finansininkams vėliau pateikė sąskaitą, kuri pateisina šį pirkinį kaip išlaidas transportui.

Viešojo intereso gynimo arba ikiteisminiai tyrimai dėl tarybos narių išlaidų jau vykdomi ir dalyje kitų savivaldybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Komentaras

Komentaras portretas
O Zarasuose ar viskas buvo naudojama pagal paskirtį?Ar čia nebuvo viešojo intereso pažeidimo?Kada bus atliktas tyrimas?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių