Pereiti į pagrindinį turinį

Prokurorai apskundė buvusio Lietuvos banko vadovo R. Visokavičiaus išteisinimą

2013-11-11 13:05
BNS inf.
Romualdas Visokavičius
Romualdas Visokavičius / R. Vilimo/BFL nuotr.

Generalinė prokuratūra praėjusią savaitę apskundė Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendį, kuriuo dėl kaltinimų korupcija vadinamojoje mailiaus byloje buvo išteisintas buvęs Lietuvos banko vadovas ir ambasadorius Romualdas Visokavičius.

Kartu su R.Visokavičiumi išteisinti dar šeši asmenys, o baudos skirtos ir nuteisti tik du kaltinamieji. Prokuratūra apeliaciniu skundu Vilniaus apygardos teismo prašo kaltais pripažinti ir nuteisti ir kitus kartu su R.Visokavičiumi išteisintus asmenis.

"Prašau to, ko prašiau per baigiamąsias kalbas apylinkės teisme", - BNS pirmadienį sakė kaltintojas šioje byloje Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento prokuroras Dainius Baraniūnas.

Jis mano, kad išteisinamasis nuosprendis "mailiaus" byloje buvo nepagrįstas.

Spalio 17 dieną Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Robertas Rainys paskelbė, kad negali nuosprendžio grįsti prielaidomis.

"Reikia vadovautis tuo, kas įrodyta, o ne prielaidomis", - aiškindamas nuosprendžio motyvus sakė teisėjas.

Prokuroras dėl tarpininko kyšininkavimo ir sukčiavimo R.Visokavičiui prašė skirti dvejų metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant metams, ir skirti 19,5 tūkst. litų baudą.

Prokurorai įtarė, kad R.Visokavičius, pasinaudodamas savo padėtimi ir pažintimis, galėjo paveikti institucijas, pareigūnus ir politikus, kad organizuota grupuotė neteisėtai gautų milijoninę Europos Sąjungos paramą.

Teismas kaltais byloje pripažino Egidijų Gesevičių ir Ingrida Jasonienę. Pirmasis pripažintas kaltu dėl suklastotų patalpų nuomos sutarčių, suklastotų dokumentų pateikimo aplinkos apsaugos departamentui, dėl keturių suklastotų paskolų sutarčių ir dar kelių nusikaltimų. Jam skirta 26 tūkst. litų bauda. Įskaičius 2010 metais suėmime praleistą laiką, bauda sumažėjo iki 9 tūkst. litų. I.Jasonienei skira 1300 litų bauda.

T išteisino Vytautą Petrušonį, Mindaugą Gesevičių, Inga Dagytę-Riškę, Jona Jacunską, Skirmantą Miškinį ir Albertą Brinkį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų