Pereiti į pagrindinį turinį

Prokurorai tiria galimą teroro aktą Ukmergės teisme

2013-07-18 14:33
BNS inf.
Generalinė prokuratūra atsisakė perimti pavogtos kontrabandos bylą
Generalinė prokuratūra atsisakė perimti pavogtos kontrabandos bylą / DMN archyvo nuotr.

Generalinė prokuratūra pranešė pradėjusi tyrimą dėl galimo teroro akto įvykdymo Ukmergės rajono apylinkės teisme, kuriame buvo rasti keli kilogramai gyvsidabrio.

Generalinė prokuratūra perėmė baudžiamąją bylą dėl Ukmergės rajono apylinkės teisme rasto gyvsidabrio ir pradėjo joje papildomą tyrimą dėl galimo teroro akto įvykdymo.

Tyrimas dėl galimo teroro akto įvykdymo pradėtas liepos 15 dieną.

Tyrimui vadovaus ir jį kontroliuos Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.

Ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo stipriai veikiančiomis ar nuodingomis medžiagomis buvo pradėtas 2012 metų gruodžio 13 dieną.

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rita Stundienė BNS sakė, kad dabar tyrimas bus atliekamas pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius.

"Matyt, prokurorai įvertino tyrimo medžiagą ir nusprendė pradėti tyrimą dar pagal kitą straipsnį", - BNS sakė R.Stundienė.

Ukmergės rajono apylinkės teisme nuo praėjusių metų gruodžio iki šių metų kovo per kelis kartus surinkti beveik trys kilogramai gyvsidabrio.

Atlikus laboratorinius sveikatos tyrimus, 40 Ukmergėje dirbančių teisininkų nustatytas lengvo laipsnio lėtinis apsinuodijimas gyvsidabriu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų