Teismas išnagrinėjo R. Pakso ir G. Vainausko korupcijos bylą

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį išnagrinėjo buvusio partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderio Rolando Pakso ir žiniasklaidos grupės „Lietuvos rytas“ vadovo Gedvydo Vainausko korupcijos bylą.

Kitą posėdį lapkričio 29 dieną prokuroras ir kaltinamieji sakys baigiamąsias kalbas, BNS sakė teismo atstovė spaudai Lina Nemeikaitė.

Pasikeitus vienam teisėjų kolegijos nariui, pirmadienį byla buvo formaliai išnagrinėta iš naujo – per šią procedūrą turi būti perskaitytas kaltinamasis aktas, kaltinamųjų parodymai, išvardyti visi teisme apklausti liudytojai.

To prireikė teisėjui Dariui Prankai pakeitus Aleną Piesliaką, pastarąjį paskyrus dirbti į Lietuvos apeliacinį teismą.

Vasarą šioje byloje jau keitėsi teisėjas, kai Jurgita Mačionytė pakeitė vaiko priežiūros atostogų išėjusią Aivą Survilienę.

Trijų teisėjų kolegiją taip pat sudaro jos pirmininkė ir pranešėja Virginija Pakalnytė-Tamošiūnaitė.

R. Paksas ir G. Vainauskas kaltinami 2015 metais susitarę dėl 15 tūkst. eurų kyšio už politiko pažadą paveikti statybos inspektorius dėl leidimo naudoti parduotuvę Prienuose.

Pagal kaltinimą, R. Paksas kyšį tarėsi priimti ne tik savo, bet ir partijos „Tvarka ir teisingumas“ naudai. Tokia kaltinimo formuluotė atsakomybės partijai kaip juridiniam asmeniui neužtraukia.

Politikas ir žiniasklaidos grupės vadovas neigia prekiavę poveikiu. G. Vainauskas sako, kad vykdė žurnalistinį tyrimą, o R. Paksas tvirtina, jog byla siekiama eliminuoti jį iš politikos.

Byloje prekyba poveikiu kaltinamas ir verslininkas Antanas Juozas Zabulis, jis kaltę taip pat neigia. Anot prokurorų, verslininkas neteisėtai tarėsi su G. Vainausku, kad šis pasinaudotų savo įtaka nutraukti teisėsaugos tyrimą dėl galimo aukštųjų technologijų bendrovės „BOD Group“ sukčiavimo stambiu mastu įsisavinant Europos Sąjungos paramą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvos pilietis

Lietuvos pilietis portretas
Prezidentas buvo išrinktas Lietuvos piliečių,tai jokie "konstituciniai" su Paulausku ,Lansbergiais,Adamkum ir kitais neturėjo ir neturi teisės keisti tautos valios. Tas perversmas spjuvis "saujelės" ant tautos...

Uz

Uz portretas
Jei pripazinti kalti tai turi sedeti kalejme ir susimoketi islaidas u tuos visus metus

Vladimiras Moskvičiovas

Vladimiras Moskvičiovas portretas
O BUVO TĄ ,,BYLA''?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių