Rado dvylika blogomis sąlygomis laikytų šunų: gyveno tarsi sąvartyne

  • Teksto dydis:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) Šiaulių rajone aptiko dvylika blogomis sąlygomis laikytų šunų, gyvūnams šiuo metu ieškoma naujų laikymo vietų.

Kaip ketvirtadienį pranešė tarnyba, atlikus patikrinimą pagal gautą pranešimą Šiaulių rajone specialistai gyvenamosiose patalpose rado 12 augintinių, iš kurių mažiausiai dvi kalytės, kaip manoma, yra vaikingos.

Pasak VMVT, aptikti gyvūnai buvo laikomi didelėje netvarkoje, tarp pašalinių daiktų, kuriais jie galėjo susižeisti. Lauke aptiktas ir šuo pririštas itin trumpa grandine. Dauguma gyvūnų neženklinti ir nevakcinuoti nuo pasiutligės.

Šiaulių rajono savivaldybės administracija įpareigota perduoti gyvūnus globos įstaigai iki kol įsiteisės sprendimas dėl gyvūnų konfiskavimo.

„Gyvūnai buvo ne tik laikomi beveik sąvartyną primenančiose sąlygose, tačiau galėjo ir nekontroliuojamai daugintis. Gyvūnų laikytojų neatsakingumas, negalint tinkamai prižiūrėti – nepasirūpinimas jų kastracija ar sterilizacija, viena didžiausių problemų dėl kurių šalyje turime tokį didelį beglobių gyvūnų skaičių“, – pranešime teigė VMVT Šiaulių departamento direktorė Daiva Kazlauskienė.

Ji dėkojo žmonėms, pranešusiems apie situaciją, sakydama, kad taip „bent iš dalies“ pavyko užkirsti kelią dar didesnio neprižiūrimų gyvūnų skaičiaus atsiradimui šioje vietoje.

Apie gyvūnų nepriežiūrą gyventojus kviečiama pranešti VMVT trumpuoju numeriu 1879.



NAUJAUSI KOMENTARAI

verksniams

verksniams portretas
atsakas i komentara: "Žmonės sunkiai gyvendami nepriveisia dešimtis šunų ir juos kankina... Gyvūnai negali pasiskųst, paprašyt pagalbo" - jei suniukams butu blogai, jie tiesiog pabegtu, nes ne vieno priristo nesimato. Tie sunu myletojai patys kankina savo sunis palikdami butuose, narvuose, kol sedi darbuose. Isveda ryte ir vakare pasivaikscioti valandziukei ir paskui narvas

tai kas

tai kas portretas
pasirupins tais sunu seimininkais, nes jie gyvena tokiose paciose gyvenimo salygose, tai ar sunes svarbiau nei zmones, tikriausiai jiems ir bauda uzdes, tai teks valgyti sunu dar likusi pasara. Ei sunu geradariai pasiimkite tuos sunis pas save ir juos priziurekite, o zmonems gal kas nors irgi pades

Anonimui

Anonimui portretas
Žmonės sunkiai gyvendami nepriveisia dešimtis šunų ir juos kankina... Gyvūnai negali pasiskųst, paprašyt pagalbos.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių