„Regitroje“ – užsieniečių ir vertėjų machinacijos: teorijos egzaminą išlaikė be vargo

  • Teksto dydis:

„Regitra“ pirmadienį pranešė nustačiusi keturis vertėjus, užsieniečiams padėjusius atsakyti į vairavimo teorijos egzamino klausimus.

Minėti vertėjai įtraukti į nepatikimų sąrašą.

Kaip išplatintame pranešime nurodo „Regitra“, bendrovės atlikto tyrimo metu nustatyti 28 atvejai, kai teorijos egzaminas buvo išlaikytas padedant kitam asmeniui, vadinasi – neteisėtai.

Sukčiavusiems asmenims teigiami egzaminų rezultatai panaikinti, o suteikta teisė vairuoti pripažinta negaliojančia.

Pasak „Regitros“, įtarimų keliančių veiksmų pastebėta atliekant teorijos egzaminų stebėseną, atsitiktine tvarka įvertinus vaizdo ir garso įrašus. Tuomet buvo atlikti tyrimai, siekiant išsiaiškinti, ar teorijos egzamino klausimai ir atsakymai yra verčiami tinkamai.

Atpažintos sukčiavimo schemos buvo gerai apgalvotos ir gana subtilios, jas išnarplioję tyrimą tęsiame toliau.

Tyrimo metu identifikuoti keturi vertėjai, kurie iš anksto sutartais pagalbos teikimo metodais padėjo užsieniečiams neteisėtu būdu išlaikyti teorijos egzaminus.

„Atpažintos sukčiavimo schemos buvo gerai apgalvotos ir gana subtilios, jas išnarplioję tyrimą tęsiame toliau. Tikėtina, jog sukčiavimo atvejų artimiausiu metu bus išaiškinta ir daugiau“, – pranešime cituojamas „Regitros“ Korupcijos prevencijos pareigūnas Edmundas Bogavičius.

Pasak jo, bendrovė skiria ypatingą dėmesį, kad teisę vairuoti asmenys įgytų savo turimomis žiniomis ir išmoktais įgūdžiais, ne „pasikliaudami sukčiavimo schemomis“. Dėl to „Regitra“ artimiausiu metu inicijuos teisėkūros pakeitimus dėl egzaminavimo sąlygų. 

Norint įgyti teisę vairuoti automobilį, „Regitroje“ reikia išlaikyti teorijos ir praktikos egzaminus.

Teorijos egzaminą galima laikyti trimis kalbomis: lietuvių, anglų ir rusų. Jei iš užsienio šalies atvykęs pilietis teorinę ir praktinę egzamino dalis nori laikyti gimtąja kalba, jis tai gali daryti su vertėju.



NAUJAUSI KOMENTARAI

alio, kurwos, nezinau kiek duoti

alio, kurwos, nezinau kiek duoti portretas
Kodel nepridejot kainorasti kysiams ,,Regitroje,, uz teisiu islaikyma?

… portretas
Regitra!! O kodel suteikiamos tokios isskirtines tries ka!!!? Nemoki Lietuviskai,mokek tarptautine anglu kales,ir jokio cia nori gali gimtaja kalba!! Mums Lietuviams laikant teises uzsienija kaskaip nera gimtaja kalba laikyti tokios galimybes!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių