Rusijoje su narkotikais įkliuvusiam šilutiškiui gresia Sibire pasilikti 20-čiai metų

  • Teksto dydis:

Bandantis realizuoti sintetinių narkotikų partiją sulaikytas Pabaltijo gyventojas. Dabar jis gali likti Sibire ilgiems 20-čiai metų, rašo Rusijos naujienų portalas “Omskinform”.

Baudžiamoji byla, kurioje kaltininkas yra Lietuvos pilietis (“Šilutės žinių” žiniomis tai šilutiškis), šiuo metu yra perduota Omsko teismui. Vyras kaltinamas itin didelio narkotikų kiekio kontrabanda, jų didelio kiekio realizacija, taip pat pasikėsinimu realizuoti dar vienos didelės narkotikų partijos.

Kaip praneša Omsko apskrities prokuratūra, pirmosios narkotikų partijos įvežimą šilutiškis įvykdė 2012 m. rugpjūčio mėnesio 10 dieną. Tuomet automobiliu su įrengta slėptuve kirto muitinės kontrolės postą, o po poros dienų nelegalią prekę įvežė į Omsko sritį. Čia savaitės bėgyje jis realizavo daugiau nei 3 kilogramus sintetinių narkotikų vietos gyventojui.

Antrą kartą šilutiškis į Omską atvyko 2013 m. vasario mėnesį. Tuomet jis pagal tą pačią schemą bandė realizuoti apie 2,5 kilogramo narkotinių medžiagų, bet buvo sulaikytas Omsko srities teisėsaugos pareigūnų.

Teismo laukiančiam lietuviui už itin didelio kiekio narkotinių medžiagų kontrabandą, disponavimą bei jų realizaciją gresia laisvės atėmimo bausmė iki 20-ies metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

je

je portretas
siaubas, ir vel lietuvis sibire. Ei , kur ziuri ES. Gelbekit lietuva 111 Vel Rusai puola....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių