Šalčininkų rajone cigarečių nešikus pasieniečiai stabdė įspėjamaisiais šūviais

  • Teksto dydis:

Šalčininkų rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams įkliuvo kontrabandines cigaretes nešęs vietinis gyventojas.

Vyras sulaikytas panaudojus tarnybinį ginklą – į viršų buvo paleista net 11 įspėjamųjų šūvių.

Ketvirtadienį vakare Vilniaus pasienio rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai ties Šalčininkų rajono Mikantonių kaimu esančiame Velniaraisčio miške užfiksavo du įtartinus asmenis. Jie su nešuliais ant pečių buvo spėję nueiti apie kilometrą į Lietuvos teritorijos gilumą.

Nešikai, manoma, išvydę VSAT pareigūnus, metė ryšulius ir spruko į tankmę. Juos stabdęs VSAT pareigūnas iš tarnybinio pistoleto paleido 11 įspėjamųjų šūvių į viršų.

Vieną bėglį pasieniečiai nutvėrė Velniaraisčio pamiškėje, jo bendrininkui tamsoje pavyko pasislėpti. Paaiškėjo, kad sulaikytasis 33 metų Šalčininkų rajono gyventojas į Lietuvos gilumą nešė 4 dėžes cigarečių „Minks Capital MS“. Jose buvo 1000 baltarusiškomis banderolėmis pažymėtų pakelių.

VSAT pareigūnai, tarp kurių buvo ir pasienietis kinologas su tarnybiniu keturkoju, patikrino vietovę, tačiau daugiau nieko įtartino neaptiko. Manoma, kad nelegalus krovinys Lietuvos pusėje laukusiems cigarečių nešikams buvo permestas per valstybės sieną iš Baltarusijos.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo tvarkos pažeidimo pradėta administracinės bylos teisena. Už tokį pažeidimą gresia bauda nuo 5200 iki 6000 eurų.

Po apklausos nešiką VSAT pareigūnai paleido. Jam įteiktas šaukimas atvykti į Vilniaus regiono apylinkės teismo Šalčininkų rūmus.

Apie tarnybinio ginklo panaudojimą informuota prokuratūra. Neteisėtai gabentos cigaretės saugomos G. Žagunio užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Che - prastai tie pasieniečiai šaudo!!!

Nerijus

Nerijus portretas
Reikejo sunis uzsiundyti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių