Šalčininkų rajono gyventojas cigarečių kontrabandai automobilyje įrengė slėptuves

  • Teksto dydis:

Iš Dieveniškių kilpos važiavusio Šalčininkų rajono gyventojo automobilyje „Audi A6“ Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai aptiko slėptuvę. Joje buvo 500 pakelių baltarusiškų cigarečių.

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos pasienio rinktinės G. Žagunio pasienio užkardos pareigūnai Šalčininkų rajono Širvių kaimo prieigose, kelyje Dieveniškės – Šalčininkai, patikrino 26 metų Šalčininkų rajono gyventojo ir jo vairuoto automobilio „Audi A6“ dokumentus.

Ši vieta yra prie išvažiavimo iš vadinamosios Dieveniškių kilpos, iš visų pusių supamos Baltarusijos teritorijos. Čia pasieniečiai atlieka visų keliaujančių asmenų bei transporto priemonių patikrą ir dažnu atveju sulaiko iš kilpos gabenamus kontrabandinius rūkalų krovinius.

VSAT pareigūnams kilus įtarimų, kad automobilyje gali būti gabenamas nelegalus krovinys, „Audi A6“ buvo detaliai patikrinta G. Žagunio užkardoje, kur yra išsamiai apžiūrai reikalinga patalpa bei įranga.

2006 m. laidos transporto priemonėje pasieniečiai aptiko slėptuves. Po priekiniais sparnais ir po prietaisų skydeliu buvo paslėpta 500 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką kontrabandos krovinį gabenusiam vairuotojui VSAT pareigūnai pradėjo administracinės bylos teiseną. Už tokį pažeidimą gresia bauda nuo 2 tūkst. iki 5590 eurų. Teismas taip pat gali konfiskuoti ir transporto priemonę, kuria gabentos neteisėtos prekės.

Po apklausos vairuotojas paleistas, jam įteiktas šaukimas atvykti į Vilniaus regiono apylinkės teismo Šalčininkų rūmus.

Automobilis ir kontrabandinis krovinys saugomi G. Žagunio pasienio užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių