Šalčininkų rajone kontrabandininkai bandė deginti nelegalias cigaretes

  • Teksto dydis:

Šalčininkų rajone pasieniečių apsupti kontrabandininkai bandė deginti nelegalias cigaretes.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos duomenimis, pasieniečiai pranešimą apie galbūt nelegaliai per apsauginę tvorą ties Raudonbalio mišku iš Baltarusijos į Lietuvą permestą neteisėtą krovinį gavo sekmadienio naktį.

Tarnybinis šuo pasieniečius nuvedė į Milvydų kaime esančią sodybą, nuo valstybės sienos nutolusią per pusantro kilometro.

Pasieniečiams ėmus tikrinti sodybą, joje buvę vyrai pareigūnus atsisakė įsileisti ir nepakluso reikalavimui į voljerą uždaryti kieme laksčiusį palaidą šunį.

Tuo metu, pasak pasieniečių, vienas bakeliu nešinas vyras nuėjo į sodyboje esantį ūkinį pastatą, iš kurio netrukus ėmė veržtis dūmai.

Apie gaisrą pasieniečiai nedelsiant pranešė ugniagesiams, o patys įsiveržė į sodybos kiemą.

„Prieš čia laksčiusį agresyvų šunį pasieniečiams teko panaudoti ašarines dujas“, – teigiama pranešime.

Kartu su atvykusiais ugniagesiais ugnis buvo nuslopinta.

Ūkiniame pastate pasieniečiai rado 30 apdegusių ryšulių. Juose buvo 8860 pakelių cigarečių „Minsk 5 Superslims“ ir „NZ Gold“, pažymėtų baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais. Dar dalį pastate buvusių pakelių sunaikino ugnis.

Sodyboje pasieniečiai sulaikė 28 metų Šalčininkų rajono gyventoją ir 25-erių asmenį be pilietybės, nuolat gyvenantį Lietuvoje. Jie po apklausų uždaryti į areštinę.

Dėl kontrabandos ir trukdymo pasieniečių veiklai pradėtas ikiteisminis tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių