Per savaitę apie galimus aplinkosaugos pažeidimus gauta beveik pusė tūkstančio pranešimų

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 16–22 dienomis Aplinkos apsaugos departamento Pranešimų priėmimo tarnyba apie galimus pažeidimus gavo 422 pranešimus. Ne darbo metu gauti 168 pranešimai. Reaguodami į skubius pranešimus ne darbo metu, pareigūnai 38 kartus vyko į iškvietimus.

Praėjusią savaitę apie žvejybos pažeidimus pranešta 17 kartų, medžioklę – 8 kartus. Dėl atliekų deginimo kreiptasi 28 kartus, netinkamo atliekų tvarkymo – 26, nuotekų – 16, vandens taršos – 16, neteisėtų kirtimų – 19, vandens apsaugos juostų pažeidimų – 10, vandens transporto priemonių pažeidimų – 5, oro taršos – 11, miškų – 2, saugomų teritorijų – 1, neteisėto grybavimo/uogavimo – 1, pašalintų gandralizdžių – 1, avarijų – 1, kitos taršos – 4, dėl kitų pažeidimų ir konsultacijų kreiptasi 34 kartus.

Dėl į autoįvykius pakliuvusių laukinių gyvūnų kreiptasi 108 kartus, dėl kitų įvykių su laukiniais gyvūnais – 114 kartų.

Iš ne darbo metu gautų 168 pranešimų 38 buvo skubūs, iš jų 123 pranešimai buvo gauti savaitgalį ir 131 darbo dienomis po darbo valandų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Pivašiūnų geomorfologiniame draustinije jau eilę metų savivaliauja vietinis miško vagis o Alytaus gamtos sergėtojai bejėgiai.

Tai va taip

Tai va taip portretas
Tokie užimti, kad didžiausios aplinkos apsaugos problemos nesprendžiamos.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių