Savaitgalį – sukčių žinučių antplūdis: iš žmonių jau išviliojo dešimtis tūkstančių eurų

  • Teksto dydis:

Lietuvoje – sukčių siunčiamų žinučių antplūdis, praneša LNK.

Vien per penktadienį ir šeštadienį į pareigūnus kreipėsi mažiausiai 20 žmonių. Iš viso per dvi dienas lietuviai sukčiams atidavė apie 32 tūkst. eurų.

Teisėsauga ir bankai ragina neatidarinėti SMS žinutėmis siunčiamų nuorodų. Vienas iš pagrindinių požymių, padedančių atpažinti sukčių žinutes, – jų naudojami pavadinimai arba nuorodos yra panašios į tikras, tačiau geriau įsižiūrėję, galite pamatyti vietomis sukeistas raides ar simbolius.

Policija ragina gyventojus nedelsti ir tapus sukčių auka, iš karto kreiptis į banką.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Nuo praėjusių metų jau stebime padidėjusį visų nusikaltimų elektroninėje erdvėje, tarp jų – ir sukčiavimų skaičiaus padidėjimą. Ta tendencija išlieka ir šiemet. Per keturis šių metų mėnesius sukčiavimų yra registruota 15 proc. daugiau. Labai svarbu stebėti tai, ką jūs gaunate, nespausti ant siunčiamų nuorodų, nes nei policija, nei bankas, nei kitos institucijos aktyvių nuorodų, kurias paspaudus reikėtų atlikti kažkokius veiksmus, žmonėms nesiunčia. Jei žmogus pastebi, kad iš jo sąskaitos buvo nurašyti pinigai, tai turėtų kuo skubiau kreiptis į banką arba tą instituciją, kurioje laiko pinigus. Jei labai greitai sureaguotų, dar yra nedidelė tikimybė, kad tuos pervedimus būtų galima sustabdyti. Bet jei žmogus kreipiasi po dienos ar kelių, tai, aišku, pinigų susigrąžinti jau tikrai nepavyks“, – sakė policijos atstovas Ramūnas Matonis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Kai neturi pinigu neturi ir problemu tik viena problema kad ju neturi ubagams nerasineja

Be kvadratiniu raidziu

Be kvadratiniu raidziu portretas
Ner ko kvadratinem raidem kalbet, pasakai neponimai i ruski korabl pošol, putin xujlo daugiau nsiuntines iir neskambins

Otšelnikas

Otšelnikas portretas
Kodėl man niekas nei skambina, nei žinučių rašo pinigų prašydami. Ar tik ne todėl, kad aš savo duomenis saugoju...
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių