Savo sūnų dėl neatsargumo pražudęs recidyvistas prieš teismą stos penkioliktą kartą

  • Teksto dydis:

Teismui perduota byla, kurioje 34 metų Radviliškio rajono Pakiršinio kaimo gyventojas kaltinamas plėšimu.

Kaip penktadienį pranešė Šiaulių apskrities policija, nusikaltimu įtariamas vyras – jau 14 kartų teistas ir pripažintas recidyvistu. Jis šiuo metu atlieka bausmę už kitus nusikaltimus.

2018 metų gruodžio 30-osios vakare iš darbo grįžusi viena Pakiršinio kaimo gyventoja rado išdaužtą namo langą ir prieangyje, kraujo klane, gulintį savo tėvą.

Žiauriai sumuštas, sąmonės netekęs vyras buvo nuvežtas į Radviliškio ligoninę, vėliau pervežtas į Respublikinę Šiaulių ligoninę. 78 metų senoliui buvo nustatytos įvairių kūno vietų kraujosruvos ir nubrozdinimai, dviejų šonkaulių, perdūrusių plautį, lūžiai, galvos smegenų sumušimas. Vyro būklė, pasak policijos, buvo kritinė.

Po šio įvykio namuose nukentėjusiojo artimieji pasigedo mobilaus ryšio telefono įkroviklio ir nešiojamojo kompiuterio „Asus“ su kompiuterio krepšiu.

Ikiteisminį tyrimą pareigūnams apsunkino tai, kad nukentėjusysis dėl traumos negalėjo papasakoti, kas jį užpuolė, o apklausti gyventojai, pasak policijos, klaidino tyrėjus, bijodami išduoti vieni kitus ar savo nusižengimus.

Po metų darbo pareigūnams galų gale pavyko nustatyti asmenį, kuris prisipažino įvykdęs žiaurų nusikaltimą.

Miegamajame kabanti girlianda buvo vaikams prieinamoje vietoje, mažametis nutraukė laido su kištuku dalį, įkišo ją į kištukinį lizdą, o kitą laido galą įsikišo sau į burną.

Paaiškėjo, kad tai tai – recidyvistu pripažintas, daugiausia vagystes teistas 34 metų Pakiršinio kaimo gyventojas.

Jis teigė manęs, kad namuose nieko nėra, išdaužęs langą, o išgirdęs atrakinamas duris puolė prie jų ir įsiveržė į vidų, smūgiuodamas jas atidariusiam senoliui. Apieškojęs namus, įsibrovėlis pagrobė maišelį su dviem ant galvos nešiojamais prožektoriais ir nešiojamąjį kompiuterį su krepšiu.

Šioje byloje vyrui yra pareikštas įtarimas ir dar dėl vieno nusikaltimo – 2018 metų lapkričio pradžioje įvykdytos vagystės iš Baisogalos miestelyje esančios parduotuvės. Įtariama, kad iš jos Pakiršinio gyventojas, išdaužęs laukinių durų stiklą, pavogė įvairių alkoholinių gėrimų ir cigarečių, kurių bendra vertė 406 eurai.

Pasak Šiaulių apskrities policijos, šis vyras anksčiau buvo nuteistas ir už tai, kad dėl neatsargumo pražudė savo dvejų metų sūnų.

2018 metų kovą vaiką pražudė elektros lempučių girlianda, prie kurios jis prisilietė. Tėvas įrengė ir eksploatavo nesaugią elektrinę girliandą, kuri buvo sujungta su dvigysliu kabeliu, o laidų galai izoliuoti lipnia juosta. Miegamajame kabanti girlianda buvo vaikams prieinamoje vietoje, mažametis nutraukė laido su kištuku dalį, įkišo ją į kištukinį lizdą, o kitą laido galą įsikišo sau į burną.

Už neatsargų gyvybės atėmimą 2018 metų lapkričio pabaigoje teismas vaiko tėvui skyrė dvejus metus nelaisvės. Nuteistasis nuosprendį apskundė ir, laukdamas apeliacinio teismo, policijos duomenimis, įvykdė šį plėšimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių