Pereiti į pagrindinį turinį

Seimo narys G. Jakavonis prisipažino: greitį viršijo jis

2013-09-10 08:43
BNS inf.
Andriaus Ufarto / BFL nuotr.

Seimo narys Gediminas Jakavonis antradienį atvyko į Alytaus apskrities policijos komisariatą, kur už greičio viršijimą kovo mėnesį jam buvo paskirta 200 litų bauda. Apie tai  antradienį informavo policijos komisariato atstovai.

"Praeitą savaitę buvo atnaujinta administracinė teisena dėl galimo G.Jakavonio pažeidimo ir šiandien jis atvyko į Alytaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą, kelių policijos skyrių, kur jam buvo buvo surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas dėl nustatyto greičio viršijimo. Jis su savo kalte sutiko ir jam buvo skirta 200 litų bauda", - sakė komisariato komunikacijos grupės vyresnioji specialistė Vija Kudzienė.

Jos teigimu, susipažinęs su bylos medžiaga ir pasižiūrėjęs į kameros kelyje padarytą nuotrauką, politikas pripažino, kad už vairo sėdi jis.

Portalas 15min.lt liepos viduryje paskelbė, kad Jakavonių šeimos visureigį prieš keletą mėnesių užmiesčio kelyje užfiksavo greičio matuoklis. Nuotraukoje matyti, kad prie automobilio vairo sėdi vyras, panašus į parlamentarą G.Jakavonį.

Visa medžiaga apie visureigio savininko deklaruotą gyvenamąją vietą buvo persiųsta Varėnos rajono policijos komisariatui. Birželio 6 dieną Varėnos rajono policijos komisariato Kelių policijos skyriaus tyrėja Marta Kodis dėl greičio viršijimo kelyje Ryga-Šiauliai-Tauragė-Kaliningradas pažeidimo protokolą surašė Seimo nario žmonai - Nijolei Jakavonienei.

Tame kelio ruože, kur greitį užfiksavo matuoklis, leistinas greitis - 50 kilometrų. Jakavonių šeimos automobilis važiavo 83 kilometrų per valandą greičiu, paklaida - trys kilometrai. Už greičio viršijimą 30 kilometrų per valandą grėsė piniginė bauda - nuo 100 iki 300 litų.

Nuobaudų neturėjusiai N.Jakavonienei skirta 50 litų bauda. Seimo narys G.Jakavonis tuo metu turėjo 3 galiojančias nuobaudas. Ketvirtoji nuobauda reikštų, kad jam turėtų būti skirta maksimali numatyta bauda - 300 litų.

Baudą vietoje Seimo nario "darbiečio" G.Jakavonio  išrašiusiai Varėnos rajono policijos  komisariato tyrėjai Martai Kodis skirta tarnybinė nuobauda - papeikimas. Tyrėja nubausta ne dėl to, kad ji blogai įvertino neryškią nuotrauką, o nubausta todėl, kad neapklausė nei Seimo nario, nei jo žmonos, pasitikėjo žodiniais paaiškinimais, nesirinko kitų bylos duomenų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų