Šeimynos tėvas įtariamas seksualiniais nusikaltimais prieš globotinius

  • Teksto dydis:

Panevėžio rajone vaikus globojančios šeimynos tėvas įtariamas sunkiais seksualiniais nusikaltimais prieš mažamečius ir nepilnamečius globotinius, pranešė LNK žinių tarnyba.

Pranešama, kad šeimynos motinai pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo globėjos pareigomis ir teisėmis. Šeimynoje gyveno 11 globotinių, tačiau jie atimti ir laikinai išvežti į globos įstaigą.

Įtariamųjų giminaitės teigimu, sutuoktiniai apšmeižti. Giminaitė neslepia šeimą palūžus.

"Mano tėtis dabar kenčia, tai matėt, kokia mama, toks ir tėtis. O jam jau 73 metai. Visą sveikatą, visą gyvenimą atidavė tiems vaikams", - sakė moteris.

Garbės pilietės vardą šeimynos motinai suteikusi rajono valdžia - dėl įtarimų šokiruota. Iš šeimynos laikinai atėmus vaikus rajono globos įstaigoje turėjo pristeigti etatų.

"Neslepiu, galima ir stipresnę terminologiją naudoti, bet situacija nemaloni", - teigė rajono savivaldybės administracijos direktorius Eugenijus Lunskis.

Teisėsauga praneša, kad ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl galimų seksualinių nusikaltimų, kurie, įtariama, buvo daryti ne šiemet, o anksčiau. Vaiko teisėms šeimyna nebuvo užkliuvusi. Atvirkščiai - ji laikyta pavyzdžiu, garsinta, ne kartą apdovanota.

"Gavus informaciją iš teisėsaugos institucijų, iš karto buvo pasirūpinta vaikais ir vaikai šiuo metu saugioje vietoje. Kadangi tai labai jautri byla, susijusi su vaikais, daugiau informacijos gali suteikti tik bylą tiriantys pareigūnai", - pasakojo vaiko teisių atstovė Rūta Karčiauskienė.

Taigi bylą tirianti prokuratūra praneša, jog kol kas žinomi trys galimai nuo šeimynos tėvo nukentėję nepilnamečiai.

"Yra tiriamos veikos, kurios priskiriamos prie labai sunkių nusikaltimų, taip pat sunkių, apysunkių. Tai yra seksualinio pobūdžio nusikalstamos veikos. Pareiškus įtarimą įtariamajam, pastarasis davė parodymus, tačiau ką konkrečiai nurodo - neatskleisiu", - sakė Panevėžio apygardos prokuroras Donatas Skrebiškis

Šeimynos tėvą, pateikus įtarimus, teismas leido suimti 2-iems mėnesiams, bet viso termino įtariamasis neišbuvo, nes nutartį apskundė aukštesniam, pastarasis skyrė rašytinį pasižadėjimą neišvykti, kaip ir sutuoktinei, įtariamai piktnaudžiavimu globėjos teisėmis bei pareigomis.

Įtariamųjų giminės tvirtina, kad šeimą apšmeižė.

Šeimyna - ne savivaldybės globos įstaiga, bet ji iš dalies globojamus vaikus finansuoja. Jeigu įtarimai nepasitvirtintų, savivaldybė neatmeta, kad vaikai galėtų grįžti į šeimynos namus.

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Visi lietuviai turetu suprasti kaip valdzia veikia. Juokinga net skaityti del pinigu ima globoti. Pasidomekit apie tas seimynas daugiau. Uz kiekviena isleista lita globejai turejo rinkti cekius ir pristatyti valdziai. Matot tik kas laikrasciuose rasoma. Paziurekit I praeiti visos tokios seimynos uzdarytos del seksualinio priekabiavimo. Kur logika zmones. Ar gali visi buti prievartautojai.

Arunas

Arunas portretas
O kas ima svetimus vaikus globot dauguma su problemom .o tarnybom vienodai

Klaustukas

Klaustukas portretas
Jeigu įtarimai nepasitvirtintų,savivaldybė neatmeta,kad vaikai galėtų grįžti į šeimynos namus ??? O kaip pati šeimyna turėtų tada jaustis ??? Kas čia kokia gyvulių ferma,kad galima iš vieno tvarto varinėt į kitą ir atgal....cirkų cirkas,nei juoktis nei verkt.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių