Septyni vyrai prievartavo vieną merginą

  • Teksto dydis:

Panevėžyje dėl išžaginimo ir seksualinio prievartavimo bendrininkų grupėje nuosprendį išgirdo 23 ir 26 metų panevėžiečiai.

Panevėžyje dėl išžaginimo ir seksualinio prievartavimo bendrininkų grupėje nuosprendį išgirdo 23 ir 26 metų panevėžiečiai.

Dar penkiems kartu su jais sekso orgiją garažų bendrijoje surengusiems jauniems vyrams teismas bausmes skyrė prieš mėnesį. Kadangi minėti du panevėžiečiai nagrinėjant bylą buvo pasislėpę, jų byla buvo išskirta į atskirą ir nuosprendis jiems paskelbtas mėnesiu vėliau, nei jų bičiuliams, ketvirtadienį pranešė prokuratūra.

Jauna mergina prievartautojų auka tapo 2012 metų gegužės mėnesį. Apie 21 val. užėjusi į parduotuvę Staniūnų gatvėje, ji susitiko savo pažįstamą, 29 metų N.D. Su šiuo vyriškiu ji kurį laiką draugavo, tačiau vėliau bendravimas nutrūko. Merginos teigimu, N.D. ją išsitempė iš parduotuvės ir, įsisodinęs į automobilį, nusivežė į tos pačios gatvės gale esančią nuošalią garažų bendriją. Ten, sudavęs kelis smūgius, vyriškis palaužė aukos pasipriešinimą ir liepė jai seksualiai patenkinti kartu automobilyje buvusį jo draugą, 29 metų D.K.

Po to pasinaudoti šia mergina vyras telefonu pasiūlė kitiems savo pažįstamiems jaunuoliams. Po kelias valandas trukusių orgijų, per kurias nukentėjusioji buvo mušama, žaginama ir seksualiai prievartaujama būrio vyrų, N.D. paryčiui ją parsivežė į savo namus.

Palaukusi, kol vyriškis užmigs, mergina pabėgo ir kreipėsi į policiją. Dėl išžaginimo ir seksualinio prievartavimo bendrininkų grupėje kaltinimai buvo pareikšti septyniems Panevėžio miesto ir rajono gyventojams: 29 metų N.D. ir D.K., 30 metų A.T., 25 metų R.K. ir T.L., 23 metų L.B. ir 26 metų M.T.

Du pastarieji jau pradėjus nagrinėti bylą teisme, pasislėpė, todėl jų atžvilgiu byla buvo išskirta į atskirą. Nors vėliau juos pareigūnai surado, jie buvo teisiami atskirai ir  nuosprendį išgirdo vėliau, nei likę teisiamieji. L.B. ir M.T. nuosprendis paskelbtas gegužės pabaigoje. Jiems Panevėžio apygardos teismas skyrė po 4 metus laisvės atėmimo.

Mėnesiu anksčiau, balandžio 30 dieną, nuosprendį išgirdo kiti penki teisiamieji. Buvusį aukos draugą N.D. teismas pripažino kaltu ne tik dėl merginos seksualinio prievartavimo ir išžaginimo, bet ir dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo iš chuliganiškų paskatų  – 2013 metų sausio 1 dieną jis peiliu sužalojo vieną panevėžietį. Už tai vyriškiui skirta 8 metų laisvės atėmimo bausmė.

Tokio pat dydžio bausmę teismas paskyrė ir A.T., subendrinus bausmes su anksčiau jam skirta ir neatlikta. R.K. skirta 4 metų laisvės atėmimo bausmė.

T.L. teismas skyrė 4 metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant 2 metams, o D.K. tokio pat dydžio bausmė atidėta 3 metams.

Ikiteisminį šios bylos tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus tyrėjai, o jiems vadovavo ir valstybės kaltinimą teisme palaikė Panevėžio apylinkės vyriausioji prokurorė Sandra Povilonienė.

„Ši byla buvo sudėtinga dėl didelio įtariamųjų skaičiaus. Prieš dalį įtariamųjų byla buvo nutraukta dar ikiteisminio tyrimo metu, nepavykus surinkti duomenų, pagrindžiančių jų kaltę. Jau perdavus bylą į teismą, keli kaltinamieji pasislėpė nuo tyrimo, todėl bylos nagrinėjimas teisme užsitęsė beveik pusantrų metų. Teisme kaltinamieji savo kaltę neigė, kai kurie iš viso atsisakė duoti parodymus“, – sakė prokurorė S.Povilonienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JO

JO portretas
Bomžų miestas

JO

JO portretas
Panevėžiui tas būdinga. Matomai nuo alaus minkštos smegenynės ir nulėpę pimpalai.

NESUPRANTU

NESUPRANTU portretas
Visi vos NE 30 -MECIAI,juk nebe piemenukai...Truksta zodiu!!!!!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių