Šiaulių apygardos teisme atversta buvusio Šiaulių ligoninės vadovo korupcijos byla

Šiaulių apygardos teismas ketvirtadienį pradėjo nagrinėti buvusio Šiaulių ligoninės vadovo Petro Simavičiaus korupcijos bylą.

Joje kaltinimai dėl piktnaudžiavimo ir didelės vertės turto pasisavinimo be P. Simavičiaus taip pat pareikšti ligoninės Strateginio valdymo direktorei Aušrelei Šalkauskienei bei Infrastruktūros direktoriui Vygentui Jociui. Individualios įmonės savininkas Romualdas Juozas Jankus kaltinamas P. Simavičiaus papirkimu.

Kaip BNS sakė Šiaulių apygardos teismo atstovas Vytautas Jončas, posėdyje buvo pagarsintas kaltinamasis aktas. Kaltinamieji atsisakė duoti parodymus, jie juos duos, kai parodymus pateiks liudytojai. 

„Čia yra kelios bylos. Pirma byla – buvo sugalvotas planas kaip pasisavinti lėšas, ligoninės darbuotojams kurtos papildomos pareigybės, skiriami priedai prie atlyginimų, o šiuos priedus jie turėdavo grąžinti kaltinamiesiems, kita – mirusiųjų palaikų pervežimo konkursą laimėjęs asmuo už tai mokėjo kyšius“, – sakė V. Jončas.

Įtariama, kad ligoninėje buvo sukurta lėšų pasisavinimo schema, pagal kurią 2010–2015 metais buvo pasisavinta daugiau nei 68 tūkst. eurų Šiaulių ligoninės lėšų.

Specialiųjų tyrimų tarnybos surinkti duomenys rodo, kad P. Simavičius 2005-2015 metais sistemingai iš R. J. Jankaus priimdavo kyšius, kurių bendra vertė siekia daugiau nei 15 tūkst. eurų, už verslininko įmonei palankius sprendimus dėl patalpų nuomos ritualinėms paslaugoms teikti ir mokamo mirusiųjų kūnų pervežimo.

Kitas šios bylos posėdis numatytas gegužės 27 dieną.

Šią savaitę Lietuvos Aukščiausiasis teismas pripažino P. Simanavičių kaltu kitoje byloje, kurioje jis kaltintas paėmęs 50 eurų kyšį. 

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga iš Respublikinės Šiaulių ligoninės direktoriaus pareigų P. Simavičių atleido praėjusių metų kovo 1 dieną, iki tol nuo tyrimo pradžios P. Simavičius buvo nušalintas nuo pareigų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių