Dėl žmogžudystės išteisintas vyras gyrė pareigūnus: anksčiau kokia buvo policija, tai žiauru

  • Teksto dydis:

Per kivirčą kaltinamasis smogė nukentėjusiam į nosį, paskui šis mirė, bet ekspertai konstatavo, kad smūgis nebuvo mirtinas, praneša LNK.

„Kad į nosį buvau sudavęs, tai taip, aš to neneigiu, bet, kad kažką daugiau, tai ne ne...“ – žurnalistams sakė išteisintas Alfredas Achramiejus.

Dar prieš teismo posėdį kaltinimus žmogžudyste neigęs Telšių rajono gyventojas išteisintas. 50-metis buvo kaltinamas, kad tyčia panaudojo fizinį murtą prieš nukentėjusįjį – sudavė jam ranka bei kietu buku daiktu į galvą, kaklą ir kitas kūno vietas.

Teismas nustatė, kad byloje nesurinkta jokių tiesioginių įrodymų, kurie pagrįstų šiuos kaltinimus. Vyras pripažino nukentėjusiajam sudavęs vieną kartą į veidą.

„Nepatvirtino, kad dėl suduotų smūgių žmogus mirė, o ekspertai pateikė išvadą, kad vienas smūgis nukentėjusiajam į nosį neturi tiesioginio ryšio su jo mirtimi“, – teigė Šiaulių apygardos teismo atstovas Vytautas Jončas.

Anksčiau ne kartą teistas vyras išgirdęs nuosprendį atsipūtė, džiaugėsi pasikeitusiu policijos ir teismo darbu.

„Palengvėjo. Pirmą sykį, pavyzdžiui, kai buvo prieš 10–15 metų... Dabar aš jau privengiu tos policijos, bet anksčiau kokia buvo policija, tai žiauru“, – prisiminė A. Achramiejus.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Konfliktas tarp vyrų kilo dėl neaiškių aplinkybių. Anot kaltinamojo, prie stalo šalia sėdėjęs vyriškis staiga jam sudavė kumščiu.

„Man prakirto (smakrą – red. past.) ir automatiškai gavo į nosį“, – komentavo kaltinamasis.

Galimai pyktį ir konfliktą sukėlė alkoholis. 

Aš ir tą dieną nieko negėriau. Sakau atvirai – tris, gal keturias taureles.

Namo šeimininkas, pas kurį įvyko trijų vyrų išgertuvės, išgerti degtinės vis ragino kaltinamąjį, bet ne savo draugą, Pastarasis dėl to supyko ir paleido į darbą kumščius.

„Nukentėjusysis kaltinamajam trenkė į smakrą, o kaltinamasis nukentėjusiajam trenkė atgal į nosį“, – kalbėjo V. Jončas.

Anot kaltinamojo, lemtingą vakarą jis nebuvo labai apsvaigęs, bet po šio įvykio išgertuvių nori visai atsisakyti.

„Aš ir tą dieną nieko negėriau. Sakau atvirai – tris, gal keturias taureles“, – tvirtino A. Achramiejus.

Šiaulių apygardos teismas taip pat atmetė Šiaulių teritorinės ligonių kasos civilinį ieškinį, kurį sudaro daugiau nei 2 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių