Pereiti į pagrindinį turinį

Šiauliuose nuteisti telefoniniai sukčiai

2015-10-29 16:16
BNS inf.
Vytauto Petriko nuotr.

Šiaulių apylinkės teismas ketvirtadienį paskelbė nuosprendį telefoniniams sukčiams, kurie apgavo aštuonias miesto ir rajono gyventojas, iš jų išviliodami 20 tūkst. 909 eurus.

Vyriausia nukentėjusioji buvo 91 metų, jauniausia – 77-erių. Didžiausia suma sukčiams atitekusi suma - 13 tūkst. eurų. Nusikaltimai buvo vykdomi nuo 2013 metų gruodžio iki 2014 metų sausio pabaigos.

11 kartų teistam, dabar Kybartų pataisos namuose bausmę atliekančiam 30 metų T.K., skirta trejų metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Nustatyta, kad vyras buvo nusikaltimų organizatorius, pranešė teismas.

Du kartus teistam 20 metų V.G. skirta pustrečių metų laisvės atėmimo bausmė.

Septyniolikmečiui D.L. teismas skyrė dvejų metų ir mėnesio laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymas atidėtas pustrečių metų. jam taip pat skirtos auklėjamojo poveikio priemonės.

Organizuotoje grupėje buvo nenustatyti padėjėjai iš Kybartų pataisos namų ir laisvėje esantis padėjėjas V. G. bei keli nepilnamečiai vykdytojai. Jie apgaule užvaldė svetimą turtą. Organizuota grupė veikė pagal panašų scenarijų. T. K. skambindavo senyvo amžiaus moterims, kurioms dažniausiai prisistatydavo policijos pareigūnu. Jis pranešdavo, kad moterų artimiesiems neva įvyko nelaimė.

T.K. prisipažino skambinęs nukentėjusiosioms ir davęs nurodymus laisvėje buvusiems asmenims, kad šie paimtų pinigus, tačiau neprisipažino vieno bylos epizodo. V.G. prisipažino tik dėl vieno epizodo, kitus neigė. Nepilnametis D. L. prisipažino nusikaltęs, išskyrus vieną epizodą.

Teismas tenkino aštuonių nukentėjusiųjų civilinius ieškinius ir priteisė 20 tūkst. 909 eurus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų