Pereiti į pagrindinį turinį

Šiauliuose suimti metalą vogę paaugliai

2015-02-11 10:01
BNS inf.

Šiaulių teismas leido mėnesiui suimti metalo vagystėmis įtariamus 15-metį ir 16-metį jaunuolius.

Shutterstock nuotr.

Šiaulių teismas leido mėnesiui suimti metalo vagystėmis įtariamus 15-metį ir 16-metį jaunuolius.

Jiems pradėti du ikiteisminiai tyrimai ir pareikšti įtarimai dėl vagysčių bei nežymaus sveikatos sutrikdymo, pranešė Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Su šiais jaunuoliais susigrūmė Šiaulių rajone, Kuršėnuose, Durpynų gatvėje, gyvenantis 58 metų vyras. Vyras patyrė traumą, tačiau savo turtą apsaugojo.

Pirmadienį apie pusę trijų nakties namo šeimininkas pastebėjo, kad iš jo sandėliuko skverbiasi žibintuvėlio šviesos spinduliai. Įtardamas, kad apsilankė nekviesti svečiai, vyras pasičiupo po ranka pasitaikiusią lazdą ir pravėrė sandėliuko duris. Vienam įsibrovėliui spėjęs trinktelėti lazda, pats irgi pajuto smūgį į galvą. Galimai kirvio pentimi vyrui trinktelėję ilgapirščiai spruko pro duris, palikę šalia jų stovintį maišą, prikrautą įvairių aliumininių detalių.

Į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai pirmiausia pasirūpino medikų iškvietimu šeimininkui, nes iš jo galvos bėgo kraujas. Nukentėjusysis apibūdinti jaunuolių negalėjo, nes buvo tamsu. Tačiau jis pastebėjo, kad įsibrovėliams galėtų būti apie 15 metų.

Vieni policijos pareigūnai pasiliko stebėti netoliese esančios K.Donelaičio gatvės, kurios viename namų gyveno nurodyto amžiaus jaunuoliai, pagal turimą informaciją, užsiimantys analogiškomis vagystėmis.

Kiti pareigūnai nusekė sniege paliktais avalynės pėdsakais. Anot Kuršėnų nuovados mobilios operatyvaus valdymo grupės specialisto, sniege palikti pėdsakai jam buvo jau matyti, nes prieš pora savaičių jam teko apžiūrėti vagių aplankytus kiemus K.Donelaičio gatvėje.

Sausio 23-iosios rytą trys šios gatvės kaimynai policijai pranešė apie ilgapirščių vizitą į jų namų valdas. Vieno kiemo nerakinamoje pašiūrėje šeimininkai pasigedo 100 kilogramų metalo laužo, kitame kieme iš neužrakinto garažo dingo aliumininis karutis bei kieme stovėjęs plastikinis kibiras su malkomis, trečiame kieme iš sandėliuko, išėmus lango stiklą, buvo pavogti keturi 13 colių automobilio ratų ratlankiai.

Taigi tada sniege palikti avalynės pėdsakai buvo tokie pat, kaip ir dabar, pareigūnai jais nusekė. Ilgapirščių paliktos pėdos pareigūnus vedžiojo net keletą kilometrų pakrūmėmis, laukais ir geležinkelio bėgiais. Dėl sniego trūkumo vietomis pėdsakai dingdavo, pareigūnai juos ir vėl atrasdavo.

Į pagalbą patruliams iš Šiaulių buvo atvežtas tarnybinis šuo. Galiausiai ieškomųjų pėdos pareigūnus vėl atvedė į Durpynų gatvę, netoli vietos, kur buvo pasikėsinta įvykdyti vagystę, ir čia dingo. Pareigūnai ėmė tikrinti šio gyvenamojo kvartalo gatveles ir namų kiemus.

Nieko neradę, visi patraukė K.Donelaičio gatvės link, kur, pareigūnų duomenimis, gyveno galimai vagystes darantys nepilnamečiai. Už ūkinio pastato buvo pastebėti to paties rašto avalynės atspaudai kaip ir nusikaltimo vietoje. Įtariamųjų paieškos pradžioje jų čia nebuvo. Pėdsakai ūkinio pastato link per daržą vedė iš gretimo namo kiemo - tapo aišku, kad ilgapirščiai pasislėpė ūkiniame pastate. Iš čia policijos pareigūnai juos ir ištraukė – 15-metis bei 16-metis atsidūrė areštinėje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų