Šiauliuose sulaikytą neblaivų vairavusį latvį bandė išgelbėti draugas: siūlė kyšį

  • Teksto dydis:

Trečiadienio naktį Šiauliuose sulaikytas neblaivus vairavęs Latvijos pilietis bei jo tautietis, bandęs papirkti pareigūnus.

Kaip pranešė Šiaulių apskrities policija, apie 4 val. naktį Šiauliuose dirbusio patrulių ekipažo dėmesį patraukė P. Cvirkos gatve važiavęs automobilis „Mercedes-Benz E250“. Transporto priemonė be jokių priežasčių keitė važiavimo juostas, vinguriavo keliu, todėl pareigūnams kilo įtarimų dėl vairuotojo neblaivumo.

Patikrinus automobilį paaiškėjo, kad jį vairavo šiuo metu Estijoje gyvenantis 30-metis Latvijos pilietis, nuo kurio sklido stiprus alkoholio kvapas. Alkoholio matuokliu jam buvo nustatytas vidutinis 1,82 prom. girtumas. Šalia vairuotojo sėdėjo irgi neblaivus keleivis – 29 metų latvis.

Patruliams paaiškinus, kad vairuotojas privalės vykti į policijos komisariatą, kur dėl vairavimo neblaiviam jam bus pradėtas ikiteisminis tyrimas, o automobilis nuvežtas į automobilių saugojimo aikštelę, automobilio keleivis ėmė siūlyti pareigūnams susitarti.

Už tai, kad automobilis nebūtų sulaikytas, o jo draugas paleistas, jis pažadėjo 1 tūkst. eurų.

Kadangi vyras pakartotinai siūlė kyšį, pareigūnas apie tai informavo policijos budėtoją ir nuspręsta pradėti ikiteisminį tyrimą dėl papirkimo.

Abu latviai atsidūrė areštinėje. Vairuotojui pareikštas įtarimas dėl vairavimo išgėrus, kai girtumas viršija virš 1,5 prom., o keleiviui – dėl pareigūno papirkimo. Abu ikiteisminiai tyrimai atlikti pagreitinto proceso tvarka ir ketvirtadienį abu Latvijos piliečiai stos prieš teismą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių