Pereiti į pagrindinį turinį

Skrandyje kokainą gabenti ketinęs jonavietis nuteistas 10 metų nelaisvės

2014-05-30 08:10
BNS inf.
Įtarimų nusižengus įstatymui sulaukė ir kitus pareigūnus drausminusio padalinio buvęs vadovas.
Įtarimų nusižengus įstatymui sulaukė ir kitus pareigūnus drausminusio padalinio buvęs vadovas. / BFL nuotr.

Penktadienį Kauno apygardos teismas 10 metų nelaisvės skyrė R.Ž., kuris pripažintas kaltu dėl kokaino laikymo.

Kaip pranešė Kauno apygardos teismas, 29 metų jonavietis 2013 metų vasarą, būdamas užsienyje, prarijo specialias kapsules su narkotinėmis medžiagomis – kokainu. Jas vyras turėjo nugabenti į Japonijos sostinę Tokiją. Už tai jis gavo 5 tūkst. eurų (17,25 tūkst. litų) atlygį.

R.Ž. prisipažino kvaišalus vežęs skrandyje. Jis teigė, kad praryti kapsules grasinimais Olandijoje jį privertė nepažįstamas juodaodis, kuris buvo nupirkęs lėktuvo bilietus į Stambulą (Turkija). Per jį vyrai turėjo skristi į Japoniją. Nepažįstamajam išleidus R.Ž. oro uoste ir pasišalinus pastatyti automobilio, jonavietis teigia išmetęs lėktuvo bilietus, pabėgęs iš oro uosto ir mikroautobusu grįžęs į Lietuvą.

Kapsulės iš organizmo turėjo pasišalinti natūraliu būdu, iš dalies tai pavyko, tačiau dėl organizme esančio svetimkūnio pablogėjo jo sveikata. Ligoninėje vyras buvo operuotas ir iš jo skrandžio buvo išimtos dar 44 kapsulės.

Teismas nuosprendyje atkreiptas dėmesys, kad nenustatyta, kokioje vietoje, iš ko bei kokiomis aplinkybėmis R.Ž. įgijo didelį kiekį narkotinių medžiagų ir kur jas gabeno. Taip pat nėra jokių duomenų, kad jis neteisėtai iš užsienio valstybės kontrabandos būdu gabeno narkotines medžiagas.

Nėra duomenų, kad R.Ž. būtų išvykęs iš Lietuvos. Kaltinamojo parodymai apie buvimą užsienyje buvo nenuoseklūs, prieštaringi, todėl teismas juos įvertino tiek, kiek jie atitiko faktines aplinkybes.

Įvertinęs visus bylos duomenis, teismas nusprendė R.Ž. išteisinti dėl kontrabandos, o dėl didelio kiekio narkotinių medžiagų laikymo vyras nuteistas 10 metų laisvės atėmimo bausme.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų