Šnipinėjimo Rusijai byla: V. Ivanovas paleistas iš sulaikymo

Šnipinėjimo Maskvai byloje įtariamas buvęs prosovietinės organizacijos „Jedinstvo“ lyderis, Rusijos pilietis Valerijus Ivanovas trečiadienį paleistas iš sulaikymo, patvirtino prokuratūra.

„Galiu patvirtinti, kad šiandien šis asmuo buvo paleistas iš sulaikymo“, – BNS sakė Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Elena Martinonienė.

Pasak jos, V. Ivanovas paleistas išnykus būtinybei apriboti jam laisvę, tačiau Rusijos piliečiui „skirtas komplektas kardomųjų priemonių, užtikrinančių jo dalyvavimą procese“.

V. Ivanovas buvo sulaikytas per kratą jo namuose radus šaunamąjį ginklą. Jam pateikti įtarimai dėl neteisėto disponavimo ginklu.

Vis dėlto teisėsauga kol kas aiškinasi, ar V. Ivanovas irgi šnipinėjo Rusijai, tuo įtariama likusi grupė asmenų, įskaitant buvusį Socialistinio liaudies fronto lyderį Algirdą Paleckį. Šis suimtas nuo spalio.

Apie ikiteisminį tyrimą dėl galimo šnipinėjimo Rusijai teisėsauga paskelbė trečiadienį, įtariamųjų skaičiaus ji neatskleidžia.

Pasak generalinio prokuroro Evaldo Pašilio, šnipinėjant taikytasi į „visuomenei pačias jautriausias vietas“, įskaitant teisme nagrinėjamą Sausio 13-osios bylą.

Už šnipinėjimą Lietuvoje baudžiama laisvės atėmimu nuo dvejų iki dešimties metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vladas

vladas portretas
Kažkodėl Paleckio žodžiais ,apie sausio įvykius aš tikiu.O tam tėtušiui matomai šiknoje neramu.

Pilietis

Pilietis portretas
Kažkoks marazmas , Muzikantas bijo tiesos, kurią nori išviešinti Paleckis.Todel naudojasi teisėsauga ir trukdo laisvai judeti zmogui.Manau ši kartą bus išsiaiškinta ir panaikinti kaltinimai Paleckiui.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių