„Snoro“ akcijų emisijos byloje investuotojai gaus dar 345 tūkst. eurų palūkanų

Delsimas išmokėti draudimo išmokas neužregistruotos „Snoro“ akcijų emisijos byloje valstybei kainuos 345 tūkst. eurų – šią sumą pasidalins 180 investuotojų.

Tokią sumą priteisė Vilniaus apygardos teismas, tenkinęs ieškovų skundą ir pakeitęs 2019 metais priimtą Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimą, praneša Investuotojų asociacija.

„Dėl šios akcijų emisijos lėšų teko nueiti kryžiaus kelius, byla dėl draudimo išmokų truko net šešerius metus ir Lietuvoje pozityviai buvo išspręsta tik įsikišus Europos Sąjungos Teisingumo Teismui. Nenorime bylinėtis su valstybe, tačiau delsimas išmokėti draudimo išmokas turi savo kainą“, – sakė Investuotojų asociacijos valdybos narys Tomas Pilipavičius.

Pasak jo, valstybės įmonė Indėlių ir investicijų draudimas byloje bandė įrodyti, kad ieškovai praleido 5 metų senaties terminą kreiptis dėl palūkanų už per vėlai išmokėtas draudimo išmokas, tačiau teismas nusprendė kitaip.

Neužregistruotų akcijų emisijos byloje Investuotojų asociacijos suburtus investuotojus atstovavo advokatai Aistė Samuilytė ir Andrius Mamontovas, besispecializuojantys su Europos Sąjungos (ES) teise susijusiose bylose.

„Dėl netinkamo Europos Sąjungos teisės įgyvendinimo ir taikymo investuotojai beveik septynerius metus negalėjo disponuoti jiems priklausančiais pinigais, sumokėtais už neišleistas „Snoro“ akcijas ir obligacijas. Priteistomis palūkanomis kompensuojami ieškovų bent minimalūs nuostoliai už VĮ „Indėlių ir investicijų draudimo“ delsimą išmokėti draudimo išmokas ir užtikrinamas Europos Sąjungos teisės veiksmingumas“, – komentavo ieškovams atstovavusi advokatė A. Samuilytė.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas 2018 metais nusprendė, kad už neišleistą „Snoro“ akcijų emisiją įmokėtos lėšos gali būti laikomos indėliu. Po tokio sprendimo išmokėtos iki 100 tūkst. eurų siekiančios draudimo išmokos. Investuotojų asociacijos suburta grupė naujos emisijos akcijų buvo įsigijusi už 1,6 mln. eurų.

„Snoro“ akcininkai sprendimą platinti naują 110 mln. Eur akcijų emisiją priėmė 2010 m. gruodžio 21 dieną. Smulkieji investuotojai naujosios akcijų emisijos galėjo įsigyti už maždaug 7,3 mln. Eur.

2011 m. lapkričio 16 dieną Lietuvos Vyriausybė nacionalizavo „Snoro“ akcijas, o lapkričio 22 d. Lietuvos bankas atsisakė išduoti leidimą registruoti „Snoro“ įstatų pakeitimus dėl kapitalo didinimo. Gruodžio 7 d. „Snorui“ iškelta bankroto byla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunas

kaunas portretas
Kur Snoro bankroto vykdytojai, būsima premjerė, Vasiliauskas, buvusi prezidentė... Jau greit ateis sprendimas iš Paryžiaus arbitražo teismo Lietuvai apie pusantro milijardo išmokėti buvusiam savininkui, kas už tai atsakys.

Anonimas

Anonimas portretas
Taip is tikruju kurie gavo ismokas is Snoro banko is indeliu ar saskaitu ,dar gaus ir draudimo ismokas.O tie vargsai indelininkai kurie nusipirko obligacijas ir po siai dienai niekas negrazino O tarp tokiu zmoniu buvo apgauti ir invalidai zmones
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių