Sprendimas „Tvarkos ir teisingumo“ byloje dėl prekybos poveikiu – rugsėjo pabaigoje

  • Teksto dydis:

Lietuvos apeliacinis teismas antradienį pranešė baigęs nagrinėti partijos „Tvarka ir teisingumas“ bylą dėl prekybos poveikiu.

Sprendimą planuojama paskelbti rugsėjo 30 dieną.

Ilgesnis laikotarpis iki paskelbimo, pasak teismo, numatytas atsižvelgus į bylos apimtį ir sudėtingumą, apeliacinių skundų klausimų pobūdį.

Šią bylą sudaro 172 tomai, gauti septyni apeliaciniai skundai, kuriuos pateikė visi nuteistieji ir prokuroras.

Panevėžio apygardos teismas pernai kovą partiją „Tvarka ir teisingumas“ pripažino kalta dėl prekybos poveikiu, turto iššvaistymo ir dokumentų suklastojimo.

Taip pat kaltais dėl prekybos poveikiu, turto iššvaistymo ir dokumentų suklastojimo, veikiant bendrininkų grupėje, pripažinti buvęs partijos atsakingasis sekretorius Rimas Antanas Ručys, verslininkai Peisachas Kačerginskis ir Giedrius Rakauskas, o Vytautas Banys ir Justinas Garliauskas nuteisti dėl turto iššvaistymo, dokumentų suklastojimo ir apgaulingo apskaitos tvarkymo.

R. A. Ručiui teismas tuomet skyrė laisvės atėmimo bausmę ketveriems metams, kurios vykdymą atidėjo dvejiems metams. P. Kačerginskiui, G. Rakauskui, V. Baniui ir J. Garliauskui teismas skyrė lygtines laisvės atėmimo bausmes nuo trejų iki dvejų metų.

Specialiųjų tyrimų tarnybos atlikto tyrimo duomenimis, verslininkų nurodymais pagal pagamintus ir panaudotus netikrus dokumentus pervedus lėšas į kito verslininko J. Garliausko vadovaujamų įmonių sąskaitas apmokėtos „Tvarkos ir teisingumo“ viešinimo paslaugos.

Ikiteisminis tyrimas šio byloje buvo pradėtas 2014-ųjų pabaigoje, kilus įtarimams, kad 2013 metų rudenį privačios bendrovės padengė dalį partijos „Tvarka ir teisingumas“ remiamo renginio „Pirk dramblį“ sąnaudų.

Tiesa, žemesnės instancijos teismo teigimu, šis renginys negali būti laikomas kyšiu, tad jį organizavęs verslininkas Rolandas Skaisgirys buvo visiškai išteisintas kaip nepadaręs veikos, turinčios nusikaltimo požymių.

Visi kaltinamieji šioje byloje anksčiau savo kaltę neigė ir stebėjosi teisėsaugos veiksmais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių