STT: VMVT Tauragės departamento patarėja įtariama kyšininkavimu

  • Teksto dydis:

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Tauragės departamento patarėja Aušra Stumbrienė, laikinai ėjusi departamento direktorės pareigas, įtariama kyšininkavimu, ketvirtadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

A. Stumbrienė buvo sulaikyta antradienį, apklausta. Šiuo metu jis nušalinta nuo pareigų šešiems mėnesiams.

Moteriai pateikti įtarimai dėl kyšininkavimo, dar dviem asmenims – dėl papirkimo.

STT teigimu, ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad A. Stumbrienė VMVT organizuodama įvairius veiklos procesus sistemingai ėmė kyšius iš sveikatos priežiūros paslaugas gyvuliams teikiančių asmenų.

Kaip nurodo tarnyba, kyšiai duoti už tai, kad pareigūnai atliktų savo darbą. Jų sumos buvo įvairios, galėjo siekti 120 eurų ir daugiau.

„Po neseniai atskleistos sisteminės korupcijos atvejų VMVT – situacija kartojasi. Tai parodo, kad šioje tarnyboje itin svarbu skubiai imtis kompleksinių priemonių, kurios ne tik užkirstų kelią korupcinėms veikoms, bet ir kurtų korupcijai atsparią aplinką tarnyboje“, – STT pranešime teigė Klaipėdos valdybos vadovas Žydrūnas Krampalcas.

Praėjusių metų pabaigoje STT informavo apie pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl sisteminės korupcijos atvejų VMVT. Atliekant šį tyrimą įtarimai dėl kyšininkavimo, veikiant organizuotoje grupėje, pateikti keturiems asmenims, tarp jų – buvusiam VMVT direktoriui Mantui Staškevičiui.

Šį ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jį kontroliuoja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras. Tyrimą atlieka STT Klaipėdos valdybos pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Šita tarnyba gyvena tokius pat laikus kaip Gruzija iki Saakašvilio. Laikas čia sustojo, ir, iš komunizmo statybos laikų užsilikę vampyriški kyšio reketavimo įpročiai , gyvesni užvisu gyvulių ūkius

Anonimas

Anonimas portretas
ir ka ? kaip virsuja taip ir zemeje ! DDDD

uwu

uwu portretas
pasidalins kysiu su teisingiausiu teismu visatoje ir toliau gales vogti
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių