Su 70 kg kanapių dervos pagautas vyras kalės 11 metų

  • Teksto dydis:

Antradienį Lietuvos apeliacinis teismas vyrui už disponavimą daugiau nei 70 kg kanapių dervos, skyrė 11 metų laisvės atėmimo bausmę.

Apeliacinis teismas netenkino nuteistojo R. R. skundo ir paliko Panevėžio apygardos teismo skirtą 11 metų laisvės atėmimo bausmę.

Bylos duomenimis, 2017 metais R. R. neteisėtai įgijo labai didelį kiekį – 70,594 kg – narkotinės medžiagos, kanapių dervos ir paslėpęs automobilyje „Nissan Qashqai“ įrengtoje slėptuvėje, jas nelegaliai pervežė per Lenkijos ir Lietuvos sieną.

Vėliau nuteistasis narkotines medžiagas norėjo gabenti į Latviją, tačiau kelyje Kaunas–Zarasai–Daugpilis buvo sulaikytas policijos pareigūnų. Jie rado slėptuvėje gabentus narkotikus ir juos išėmė.

Nuteistasis Apeliaciniam teismui bandė įrodyti, kad jis tik turėjo pervežti narkotines medžiagas, nedalyvavo įrengiant slėptuves, kraunant narkotikus, todėl nežinojo, kad gabena labai didelį kiekį kanapių dervos.

Taip pat bandyta įrodyti, kad R. R. turi psichikos sutrikimų, todėl jis negalėjo suprasti, jog gabena labai didelį narkotinių medžiagų kiekį.

Apeliacinis teismas nustatė, kad nuteistasis bent bendrais bruožais suvokė, jog per Lietuvos sieną veža uždraustas narkotines ar psichotropines medžiagas.

Taip pat Apeliacinis teismas pabrėžė, kad psichikos sutrikimai R.R. diagnozuoti po nusikalstamos veikos padarymo.

„Byloje nėra duomenų apie tai, kad nuteistasis nusikalstamos veikos padarymo metu ar anksčiau būtų sirgęs psichikos ligomis, dėl kurių jis nebūtų galėjęs suprasti savo veiksmų reikšmės ar jų valdyti“, – skelbiama Apeliacinio teismo nutartyje.

Apeliacinis teismas R. R. gynėjo advokato Mindaugo Vasiliausko skundą atmetė.

Iš nuteistojo Panevėžio apygardos teismas konfiskavo automobilį „Nissan Qashqai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių