Suimtieji fantazijos nestokoja: nuteistoji telefoną slėpė apatinėse kelnaitėse

  • Teksto dydis:

Baigiantis metams, deja, nuteistųjų ir suimtųjų bandymai įnešti draudžiamus daiktus į pataisos namus nesibaigia. Ieškodami būdų paslėpti jiems reikalingą, bet įkalinimo įstaigose draudžiamą turėti daiktą, suimtieji ir nuteistieji nestokoja išmonės ir fantazijos.

Gruodžio 13 d. Šiaulių tardymo izoliatoriaus Saugumo valdymo skyriaus pareigūnai, atlikdami į įstaigą atvykusios suimtosios patikrą, surado mobiliojo ryšio telefoną „Nokia“ su SIM kortele. Suimtoji tikėjosi, kad draudžiamą daiktą pavyks įnešti į įstaigą ir parinko, jos manymu, labai saugią slaptavietę – telefoną slėpė apatinėse kelnaitėse. Tačiau šiuolaikinė įranga ir patyrusių pareigūnų profesionalumas paslaptį bemat atskleidė. Kadangi suimtosios krata užfiksuota vaizdo registratoriumi, kaltininkei beliko tik atiduoti telefoną pareigūnams.

Antras atvejis užfiksuotas taip pat Šiaulių tardymo izoliatoriuje. Gruodžio 15 d. atliekant visuminę kratą iš Pravieniškių pataisos namų atvykusiam nuteistajam, rastas ir paimtas mobiliojo ryšio telefonas „L8STAR“. Itin mažo dydžio telefoną nuteistasis taip pat „saugiai“ slėpė rankų kremo tūbelėje. Kaip teigia kratą atlikę pareigūnai, iš pirmo žvilgsnio kremo pakuotė atrodė įprastai, įtarimų nekėlė, tačiau asmens daiktus tikrinant rentgeno aparatu tūbelėje pastebėtas kremo konsistencijai nebūdingas svetimkūnis. Išardžius kremo pakuotę, joje rastas telefonas atsidūrė pareigūnų rankose.

Kalėjimų departamento nuotr.

Gruodžio 16 d. į Alytaus pataisos namų pareigūnų rankas mobiliojo ryšio modemas „Huawei“ su SIM kortele atkeliavo tiesiai iš... barzdaskutės. Barzdaskutėje įrengta slėptuvė buvo aptikta pareigūnų atliekamos neplaninės kratos metu.

Pareigūnų tokie triukai dažniausiai nebestebina, jie profesionaliai atlieka savo pareigas, pasitelkia tam tikslui skirtą įrangą. Tikimybė, kad pavyks kažką draudžiamo slapta įsinešti – praktiškai nulinė. Atvykstančių į įstaigą suimtųjų ir nuteistųjų kratos atlikimo procedūros visuomet fiksuojamos vaizdo registratoriumi. Tai leidžia ne tik išvengti nesusipratimų, konfliktinių situacijų, bet ir užtikrina procedūrų skaidrumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių