Pereiti į pagrindinį turinį

Sukčiai iš Afrikos įsisuko į Kauną

2009-09-12 20:38
Sukčiai iš Afrikos įsisuko į Kauną
Sukčiai iš Afrikos įsisuko į Kauną / Tomo Raginos nuotr.

Advokatu iš Benino prisistatantis sukčius ieško patiklių kauniečių. Sugundyti „milijoniniu palikimu" jau mėginta ir Kauno miesto merą Andrių Kupčinską, tokį pat pasiūlymą gavo ir Kauno valstybinio dramos teatro direktorius Egidijus Stancikas.

E.Stancikas, kaip ir A.Kupčinskas, sulaukė laiško iš Benino, kad jis neva gali būti turtingo vietos gyventojo paveldėtojas. Ir merą, ir teatro direktorių mėginta įtikinti nesamu palikimu ir išvilioti iš jų pinigų.

„Tokius laiškus gavusiems lietuviams notarai pataria nesusivilioti žadamais turtais. Nerekomenduojama pateikti jokių asmeninių duomenų, kontaktų, sąskaitų numerių", - teigiama Kauno savivaldybės pranešime.

Liepos pabaigoje pranešta, kad A.Kupčinskas iš Afrikos sulaukė laiško, kuriuo pranešta neva Kauno meras gali būti 2006 m. Benine žuvusio Peterio Kupčinsko giminaitis. Tariamas Vakarų Afrikoje esančios šalies teisininkas paaiškino, kad jo klientas avarijoje užsimušė kartu su žmona ir vieninteliu sūnumi. P.Kupčinskas esą paliko 13,5 min. JAV dolerių vertės palikimą.

Laišką pasirašė teisininku ir aukso prekiautoju Benine dirbantis Mathuria Nago. Jis Kauno merui siūlė 60 proc. palikimo. Likusius pinigus jis norėtų pasilikti sau už paslaugas.

M.Nago perspėjo, kad bankas „Banque Atlantique Benin" grasina konfiskuoti sąskaitoje esančius P.Kupčinsko pinigus, jeigu neatsiras paveldėtojų.

Tolimos Afrikos šalies gyventojas prašė A.Kupčinsko pateikti tikslius asmens duomenis, nurodyti telefono numerį ir žadėjo vėliau susisiekti. Meras neabejoja, kad gundantį laišką siuntė pasipelnyti sumanę sukčiai.

Prieš mažiau nei mėnesį nesamais pinigais bandyta gundyti ir kelis dienraščio žurnalistus. Dalvinu Brownu, dirbančiu NatWest banke vadybininko asistentu, prisistatęs asmuo, siūlė abiems pusėms naudingą sandorį, pasisavinti 2000 m. sausio 31 d. lėktuvo katastrofoje kartu su žmona ir dukterimis žuvusio JAV piliečio Thompsono Morrisono paliktus 12,5 mln. dolerių.
Beje, naudojant automatinį vertėją, laiškas buvo parašytas lietuvių kalba.

Viliojančiu pasiūlymu neva susigundę žurnalistai, nusiuntė D.Browno prašomus duomenis, tačiau jokio atsakymo iš jo kol kas nesulaukė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų