Pereiti į pagrindinį turinį

Sukčiai įsišėlo: moterys, paspaudusios ant gautų internetinių nuorodų, prarado nemenkas sumas pinigų

2021-09-02 08:20
DMN inf.

Panevėžio ir Šiaulių policijos pranešė apie sukčiavimą: trys moterys, paspaudusios ant gautų nuorodų, neteko pinigų.

 

Scanpix nuotr.

Pirmas pranešimas gautas rugpjūčio 30 d. Šiauliuose gyvenanti 50 metų moterismobiliuoju telefonu gavusi SMS pranešimą, kad, nepaspaudus atsiųstos nuorodos, bus užblokuota jos „Smart ID“ programėlė, suvedė elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenis. Pasinaudojus šia informacija, iš jos banko sąskaitos buvo pasisavinta 1445 eurų.

Kitą dieną, rugpjūčio 31 d., Šiaulių policija gavo antrą pranešimą. Šiauliuose gyvenanti 33 metų moteris, į interneto svetainę įdėjusi skelbimą apie parduodamą vaikišką vežimėlį, sulaukė pirkėjos žinutės. Vežimėlį pirkti panorusi moteris pažadėjo, kad užsakys kurjerio paslaugas, atsiųs nuorodą, kurią patvirtinus, ji perves pinigus už pirkinį. Šiaulietė, paspaudusi atsiųstą nuorodą, pateko į nurodytos kurjerių tarnybos interneto puslapį, suvedė savo mokėjimo kortelės duomenis, tada buvo nukreipta į savo elektroninės bankininkystės paskyrą ir pastebėjo, kad jos sąskaitoje nebėra 1000 eurų.

Galiausiai, rugsėjo 1 d. gautas pranešimas, kad Kupiškyje 37 metų moteris į savo mobiliojo ryšio telefoną gavo žinutę su nuoroda. Atidarius nuorodą, apgaulės būdu  išvilioti pinigai. Nuostolis – 5000 eurų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų