Sulaikytas pasienietis: už kyšį galimai praleido kontrabandą gabenusius baltarusius

  • Teksto dydis:

Valstybės sienos apsaugos tarnyboje (VSAT) sulaikytas Druskininkų užkardos pareigūnas, jis, įtariama, už piniginį atlygį praleido kontrabandines cigaretes į Lietuvą gabenusius baltarusius.

Kaip trečiadienį pranešė VSAT, pirmadienį tarnybos Imuniteto valdybos pasieniečiai, į pagalbą pasitelkę Varėnos rinktinės kriminalistus bei Specialiosios paskirties skyriaus pareigūnus, Raigardo pasienio kontrolės punkto prieigose sustabdė vieną paskui kitą važiavusius tris automobilius.

Baltarusijoje registruotus „Nissan Almera“, „BMW X5“ ir „Opel Zafira“ vairavo 21, 22 ir 28 metų Baltarusijos piliečiai. Jie prieš kelias minutes į Lietuvą buvo legaliai įvažiavę per Raigardo punktą.

Pasieniečiai jau turėjo žinių, kad šie užsieniečiai gali gabenti neteisėtus krovinius.

Patikros metu minėtuose automobiliuose aptiktos kontrabandinių cigarečių slėptuvės. Rūkalai taip pat buvo sukišti ir gamyklinėse transporto priemonių ertmėse. Iš viso pasieniečiai aptiko beveik 3,5 tūkst. pakelių Baltarusijoje pagamintų cigarečių.

Tą pačią dieną Kaune VSAT pareigūnai patikrino dar dviejų Baltarusijos piliečių, kuriems 28 ir 33 metai, vairuotus automobilius – „BMW X6“ bei „Peugeot 3008“.

Šiose transporto priemonėse, kurios į Lietuvą irgi įvažiavo per Raigardo punktą, taip pat aptiktos kontrabandinių cigarečių slėptuvės. Rasti daugiau nei 2,5 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių.

Pirmadienį VSAT Imuniteto valdybos pareigūnai sulaikė Raigardo pasienio kontrolės punkte tarnybą vykdžiusį 24 m. Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų užkardos jaunesnįjį specialistą. Pirminiais duomenimis, šis pareigūnas už piniginį atlygį sudarė galimybes Baltarusijos piliečiams su kontrabanda įvažiuoti į Lietuvą.

Dėl kyšininkavimo ir pareigūno papirkimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pasienietis po apklausos paleistas. Jam skirta kardomoji priemonė rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Be baudžiamosios atsakomybės, jam gresia ir tarnybinė – atleidimas iš darbo VSAT.

Baltarusiams teks be baudžiamosios atsakomybės už papirkimą administracine tvarka taip pat teks atsakyti už neteisėtą akcizais apmokestinamų prekių gabenimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių