Sulaikyti girti vairuotojai piktinosi, kad negalėjo tęsti kelionės

  • Teksto dydis:

Pasienyje su Baltarusija VSAT pareigūnai sulaikė du girtus vairuotojus, kurių neblaivumas viršijo 2 promiles. Vienas prasitarė važiuojąs įsigyti daugiau alkoholio, kitas pyko ant pasieniečių, kad jie esą yra per daug principingi.

Trečiadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Gintaro Žagunio pasienio užkardos patruliai Šalčininkų rajono Urelių kaimo ribose pastebėjo įtartiną automobilį „VW Golf“. Ši vieta yra prie pat sienos su Baltarusija.

Vairuotojas vinguriavo nuo vieno kelkraščio prie kito, automobilis judėjo trūkčiodamas. Pasieniečiai mašiną sustabdė ir vos pažvelgę į vairuotoją suprato, kodėl jis taip valdė „VW Golf“.

38-erių Šalčininkų rajono gyventojas buvo apdujęs, nuo jo tvoskė alkoholiu, vyras kalbėjo nerišliai. Pasieniečiai tarnybiniu alkotesteriu patikrino jo girtumą. Prietaise įsižiebė skaičiai 2,14 promilės.

VSAT pareigūnai iškvietė policiją. Jos belaukiant vyras prasitarė automobiliu vykęs nusipirkti daugiau alkoholio. Vairuotojas ir jo „VW Golf“ perduoti Šalčininkų policijos pareigūnams.

Tą pačią dieną Varėnos pasienio rinktinės Purvėnų pasienio užkardos pareigūnai patruliavo Šalčininkų rajono Gornostajiškės kaimo ribose. Jie pastebėjo, kaip nuo pagrindinio kelio Tausiūnai – Gornostajiškės į šalutinį keliuką nusuko automobilis „Ford Galaxy“.

Mašina pradėjo artėti prie stovėjusio pasieniečių tarnybinio visureigio. Jį pamatęs „Ford Galaxy“ vairuotojas staiga sustojo, išjungė šviesas, bet iš vienatūrio nelipo. Purvėnų pasieniečiai priartėjo prie šio automobilio, kad patikrintų pasienio ruože esančio vairuotojo dokumentus.

Iškart tapo aišku, kad vairuotojas smarkiai apgirtęs. Jis trenkė alkoholiu ir sunkiai apvertė liežuvį. Tačiau net būdamas tokios būklės 35-erių Šalčininkų rajono gyventojas sugebėjo priekaištauti pasieniečiams, kurie jam pranešė apie kelionės pabaigą. Esą VSAT pareigūnai yra per daug principingi, kai stabdo tokius vairuotojus ir neleidžia jiems toliau važiuoti.

Iškviesti Šalčininkų policininkai vairuotojui nustatė 2,68 promilės girtumą. Tuomet pasieniečiai policininkams perdavė ir Šalčininkų rajono gyventoją, ir jo automobilį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

eik rašto mokintis

eik rašto mokintis portretas
"keliuone" , gėdos turėkit...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių