Sulaikytus nepilnamečius mušusiems Marijampolės policijos pareigūnams skirtos baudos

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos teismas atmetė dviejų dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėti nuteistų Marijampolės policijos pareigūnų skundus ir skyrė jiems baudas bei patvirtino pirmosios instancijos teismo skirtą draudimą dirbti valstybės tarnautojo pareigose, penktadienį pranešė Kauno apygardos prokuratūra.

Pasak prokuratūros, nuteistajam Giedriui Bakšiui skirta per 9,4 tūkst. eurų bauda, o nuteistajam Vytautui Žemantauskui – kiek daugiau nei 7,5  tūkst. eurų. Buvusiems pareigūnams taip pat uždrausta trejus metus dirbti valstybės tarnyboje.

Nusikalto po sėkmingos pasalos

Ši nemažą atgarsį visuomenėje tada sukėlusi istorija įvyko 2016-ųjų lapkritį Vilkaviškyje. Nukentėjusiais šioje byloje pripažintiems trims asmenims tada buvo keturiolika, šešiolika ir septyniolika metų. Du iš jų buvo broliai.

Vyresni paaugliai tada pateko į policijos pasalą, susigundę greitai užsidirbti ir sutikę su pasiūlymu nuvykti paimti pinigų iš senutės. Į šios turtą kėsinosi vadinamieji telefoniniai sukčiai. O jų pas senutę pasiųsti nepilnamečiai pateko į pareigūnų pasalą.

Smurtavo ir nuvežę į mišką

Bylos duomenimis, eidami Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato vyriausiojo tyrėjo ir tyrėjo pareigas, vyrai norėdami išgauti informaciją neteisėtai apribojo nepilnamečių laisvę, mušė bei naudojo psichologinę prievartą.

Nustatyta, jog teisiamieji buvo sulaikę minėtus nepilnamečius ilgiau, negu leidžia įstatymai. Vieną, kurį apklausinėjant naudotas fizinis smurtas, – 10 valandų. Kitą, kurį prieš tai nuvežė į mišką, kur taip pat naudojo smurtą, – daugiau kaip tris valandas. Trečiąjį, kurį taip pat atsivežė į komisariatą be įstatyminio atstovo žinios ir apklausinėjo, naudodami fizinį smurtą, – daugiau kaip keturias valandas.

Kaltais juos buvo pripažinęs ir Marijampolės apylinkės teismas, tačiau šį sprendimą jie apskundė.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloj vykdė Marijampolės policijos Imuniteto skyriaus pareigūnai, jam vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Valentinas Alekna.



NAUJAUSI KOMENTARAI

X

X portretas
O kaip muša pesininkus farai keturiese viena

Baubas

Baubas portretas
Tik bauda?! Bet juk tai elementarus laisves atemimas uz toki nusikaltima juo labiau policijos pareigunams.

tulpes@lrpk.lt

tulpes@lrpk.lt portretas
Tai yra nusikaltimas zmogiskumui. REIKALAU, KAD VISI PASAULIO ZEMYNAI UZDETU OZIU FERMAI SANKCIJAS
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių