Pereiti į pagrindinį turinį

Iš tarnybos atleistas neblaivus prie vairo sulaikytas patrulis

2014-04-07 14:52
Dėl žmogžudysčių Kudirkos Naumiestyje policijos kaltės neįžvelgta
Dėl žmogžudysčių Kudirkos Naumiestyje policijos kaltės neįžvelgta / Š. Mažeikos /BFL nuotr.

Iš tarnybos Lazdijų rajono policijos komisariate atleistas neblaivus vairavęs ir taip pareigūno vardą pažeminęs patrulių būrio vyriausiasis patrulis.

Vasario 23-ąją apie 4.50 val. policinės priemonės metu Lazdijuose, Sodų gatvėje pastebėtas iš šalutinės gatvės į Sodų gatvę įvažiuojantis automobilis „VW Golf". Nestabdydamas, slysdamas automobilis ratais atsitrenkė į šaligatvio bortelį ir sustojo. Prie automobilio priėję pareigūnai pastebėjo, kad prie transporto priemonės vairo sėdi  Lazdijų rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus patrulių būrio vyriausiasis patrulis N.Ū.

Pasak pranešimo, buvo akivaizdu, kad automobilio vairuotojas apsvaigęs, nuo jo dvelkė stiprus alkoholio kvapas, judesiai buvo nekoordinuoti, išlipęs iš automobilio vairuotojas svirduliavo. Jam sutikus, alkoholio kiekio matuokliu N.Ū. nustatytas vidutinis girtumo laipsnis - 2,48 promilės alkoholio. N.Ū. su tikrinimo rezultatu sutiko, patvirtino, kad vartojo alkoholinius gėrimus.

Tarnybinio patikrinimo metu paaiškėjo, kad pareigūnas neblaivus vairavo savo kasmetinių atostogų metu.

„N.Ū. tokiais veiksmais sulaužė policijos pareigūno priesaiką, veikė priešingai policijos uždaviniams ir interesams, nesielgė kaip doras, sąžiningai savo pareigas einantis pareigūnas, nesaugojo savo profesinės garbės, gero vardo ir savo veiksmais pažeidė bendruosius policijos pareigūnams keliamus etikos principus“, - rašoma policijos pranešime.

Atlikus tarnybinį patikrinimą, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas priėmė sprendimą  N.Ū.  atleisti iš vidaus tarnybos už pareigūno vardo pažeminimą.

„Policija privalo ginti ir apsaugoti visuomenę, tačiau ironiška, kai policijos pareigūnai patys tampa grėsme aplinkiniams“, - sakoma policijos pranešime.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų