Pereiti į pagrindinį turinį

Lenkas miškovežiu gadino žvyrkelį

2016-02-29 10:03
DMN inf.
Archyvinė VSAT nuotr.

Lazdijų pasieniečiai sulaikė Lenkijos pilietį, miškovežio vairuotoją, medienos krovinį į savo šalį gabenusį keliu, kuriuo tokios sunkiasvorėms transporto priemonėms važiuoti draudžiama. Maža to, žvyrkelį gadinęs miškovežis buvo be techninės apžiūros.

Šeštadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai prie pat sienos su Lenkija esančio Lazdijų rajono Kauknorio kaimo ribose, kelyje Kapčiamiestis - Beržnykai, sustabdė žvyrkeliu iš Lietuvos išvažiuojantį miškovežį „Volvo“ lenkiškais numeriais. Medienos prikrautą sunkiasvorę transporto priemonę vairavo 23-ejų Lenkijos pilietis.

Jis pažeidė prie šio kelio stovinčio ženklo „Ribota masė“ reikalavimus, kuris reglamentuoja, kad žvyrkeliu negali vykti daugiau kaip 20 tonų sveriantys automobiliai.

Tikrindami dokumentus pasieniečiai dar nustatė, kad miškovežis yra be techninės apžiūros. Spėjama, kad tai buvo priežastis, kodėl lenkas krovinio nevežė asfaltuotu keliu Lazdijai – Seinai, prie kurio neretai budi pasieniečiai, o pasirinko minėtą žvyrkelį.

VSAT pareigūnai sulaikytą vairuotoją ir miškovežį perdavė Lazdijų policijai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų