Teismas atidėjo sprendimo paskelbimą Panevėžio mero piktnaudžiavimo byloje

  • Teksto dydis:

Šiaulių apygardos teismas iki pirmadienio atidėjo sprendimo paskelbimą Panevėžio miesto mero Ryčio Mykolo Račkausko byloje dėl piktnaudžiavimo.

Sprendimą teismas turėjo skelbti ketvirtadienį, tačiau paskelbimas atidėtas dėl bylą nagrinėjančio teisėjo didelio darbo krūvio, jo užimtumo kitose bylose, šios bylos didelės apimties ir sudėtingumo.

Sprendimą numatoma skelbti pirmadienį, 15 val.

Šioje byloje Panevėžio meras kaltinamas per savo patarėją Gintarę Maskoliūnienę davęs neteisėtų nurodymų savivaldybės tarnautojams, taip siekiant, kad savivaldybės organizuojamų viešinimo ir komunikacijos srities viešųjų pirkimų laimėtoja taptų su verslininku Mariumi Vaupšu susijusi įmonė „Lukrecijos reklama“.

Bylos duomenimis, naudingų konsultacijų R. M. Račkauskui galėjo būti suteikta ir asmeniškai, kaip politikui.

M. Vaupšas yra miręs, jo atžvilgiu baudžiamasis procesas yra nutrauktas.

Prokurorai R. M. Račkauską ir G. Maskoliūnienė prašė pripažinti kaltais ir paskirti po 40 tūkst. eurų baudas, penkeriems metams atimti teisę dirbti valstybės tarnyboje, solidariai konfiskuoti konfiskuotino turto vertę atitinkančią pinigų sumą – 5472 eurus.

Kaltinamieji teismo prašo juos išteisinti.

Tiek meras R. M. Račkauskas, tiek patarėja G. Maskoliūnienė šiuo metu eina savo pareigas, jie nėra nušalinti.

Vilniaus apygardos teisme nagrinėjama kita Panevėžio mero byla, joje jis kaltinamas dėl prekybos poveikiu ir piktnaudžiavimo, susiję su galbūt sutartu kyšiu iš krepšinio klubo „Lietkabelis“ vadovo. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klpd.

Klpd. portretas
Išlys sausas iš balos kaip ir dėžutininkas Eligijus Masiulis:D)

Jau teismo manevrai

Jau teismo manevrai portretas
Visiems aiskus??
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių