Teismas atvertė Kupiškio mero D. Bardausko bylą dėl kyšininkavimo ir prekybos poveikiu

  • Teksto dydis:

Panevėžio apygardos teismas trečiadienį pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje Kupiškio rajono savivaldybės meras Dainius Bardauskas ir to paties rajono Kultūros centro direktorė Jolita Janušonienė kaltinami korupciniais nusikaltimais.

Tiek meras, tiek Kultūros centro vadovė byloje yra kaltinami kyšininkavimu, prekyba poveikiu veikiant bendrininkų grupėje bei dokumentų klastojimu ir kurstymu tai daryti.

Anot teismo, nė vienas iš kaltinamųjų savo kaltės nepripažįsta, parodymus jie sutiko duoti po to, kai bus apklausti visi liudytojai.

Pirmajame bylos posėdyje valstybinį kaltinimą palaikanti prokurorė perskaitė kaltinamąjį aktą, buvo patenkinti dalyvių prašymai ir apklausti pirmieji du liudytojai. Per artimiausius tris posėdžius ketinama apklausti dar dešimt liudytojų.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atlikusių Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnų duomenimis, rajono savivaldybės meras ir Kultūros centro vadovė galėjo reikalauti ir paimti kyšius iš kelių bendrovių už išskirtines prekybos sąlygas 2017, 2018 ir 2019 metais prie Kupiškio marių vykusių festivalių „Stichijos“ metu.

Manoma, kad pareikalautų ir susitartų priimti kyšių suma siekė 20 tūkst. eurų.

D. Bardauskas taip pat kaltinamas kurstęs, o Kupiškio rajono kultūros centro direktorė – klastojusi dokumentus.

„Įtariama, kad 2019 metais vykusio festivalio „Stichijos“ metu atlikėjams už koncertą realiai buvo sumokėta kita suma, nei nurodyta sutartyje. Galimai buvo suklastoti ir kiti dokumentai – sutartys su prekybininkais“, – anksčiau teigė prokuratūra.

D. Bardauskas ir J. Janušonienė Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnų buvo sulaikyti 2019-ųjų liepą.

D. Bardauskas Kupiškio rajono savivaldybei vadovauja antrą kadenciją, meru pirmąkart jis buvo išrinktas 2015 metais. D. Bardauskas yra Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų narys, tačiau teisėsaugai pranešus apie įtarimus, mero narystė partijoje buvo sustabdyta.

Pareiškus įtarimus jis taip pat buvo nušalintas nuo pareigų, tačiau pernai pavasarį teismas leido jam į jas sugrįžti.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Dalia Markauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siaubas

Siaubas portretas
Vel konservas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių