Teismas leido suimti vairuotoją: važiuodamas girtas ir be teisių, pražudė du žmones

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmai dviem mėnesiams leido suimti neblaivų vairuotoją, kurio sukeltoje avarijoje žuvo du žmonės.

Eismo nelaimė įvyko šeštadienį, 10.40 val., kelyje Jonava–Kėdainiai–Šeduva.

35 metų vyro vairuojamas automobilis „VW Golf“ įvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su automobiliu „Suzuki“, kuriuo važiavo šeima iš Kauno rajono.

Per avariją žuvo 62 metų vairuotojas ir jo žmona. 35 metų jų dukra dėl patirtų traumų buvo paguldyta į Respublikinės Šiaulių ligoninės Chirurgijos skyrių.

Kaip skelbia Šiaulių apskrities policija, „VW Golf“ vairuotojas automobilį vairavo neturėdamas tam teisės, jos niekada nebuvo įgijęs. Jis vairavo neblaivus –alkoholio matuoklis parodė 1,7 promilės girtumą.

Dėl kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo jam pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyras pripažino, kad prieš sėsdamas prie automobilio vairo, vartojęs alkoholį.

Kėdainių rajone gyvenamąją vietą deklaravęs vairuotojas daugiau yra žinomas užsienio šalių teisėsaugai, nei mūsų šalies pareigūnams, nes, sulaukęs pilnametystės, jis daugiau laiko leido užsienyje.

Pasak policijos, jau nuo 2008-ųjų pradėjo plaukti į Lietuvą informacija apie jo vykdomas nusikalstamas veikas Didžiojoje Britanijoje ir Vokietijoje. Čia jam buvo taikytos teisinės sankcijos už vagystes, tyčinį nuosavybės sugadinimą, kūno sužalojimą, suklastotų dokumentų naudojimą, vairavimą apsvaigus ir kt.

Eismo įvykį Radviliškio rajone vyras sukėlė grįždamas iš Olandijos. Jo vairuojamo automobilio valstybiniai numeriai – vokiški, o duomenų bazė parodė, kad nuo lapkričio 8 dienos Vokietijos teisėsauga yra paskelbusi jo tarptautinę paiešką.

Tyrėjai dabar tikslina, ar ieškomas automobilis, ar tik jo valstybiniai numeriai


Šiame straipsnyje: avarijaavarija LTžuvo avarijojesuėmė vairuotojągirtas vairuotojas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Teip

Teip portretas
Tokį Į skylę iki gyvos galvos.

Kostia

Kostia portretas
Tokiam vietoje reikėjo įvykdyti teisingumą...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių