Pereiti į pagrindinį turinį

Teismas: M.Jacksono mirtis vadintina nužudymu

2009-08-30 20:30
Teismas: M.Jacksono mirtis vadintina nužudymu
Teismas: M.Jacksono mirtis vadintina nužudymu / Scanpix nuotr.

JAV teismo vertinimas, kad dainininko Michaelo Jacksono mirtis traktuotina kaip nužudymas perdozavus vaistų, paskatino kalbas, jog dainininko asmeninis gydytojas Conradas Murrey gali būti apkaltintas nužudymu dėl neatsargumo.

Anot Los Andželo apygardos koronerio, pagrindinė staigios M.Jacksono mirties birželio 25 dieną priežastis buvo stipri nuskausminimo priemonė propofolis, kuris naudojamas chirurgijoje ir kurį medikai vadina „amnezijos pienu", taip pat raminantis vaistas lorazepamas. Dar M.Jacksono kūne rasta tokių vaistų kaip midazolamas, diazepamas, lidokainas ir efedrinas.

Pasak advokato Steve'o Crono, Peperdino universiteto teisės profesoriaus, jei C.Murrey'ui bus iškelta byla dėl netyčinio nužudymo, jam gresia iki ketverių metų kalėjimo.

Teismo medicinos ekspertas Lawrence'as Kobilinsky sako, kad teisininkai turėtų įvertinti, kokie propofolio ir kitų vaistų kiekiai rasti M.Jacksono kūne, ar nebuvo padaryta klaidų vartojant vaistus, kokią C.Murrey'us davė pacientui dozę - tinkamą ar mirtiną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų