Teismas iš naujo pradėjo nagrinėti Lietuvos krepšinio federacijos bylą

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) byla bus nagrinėjama iš naujo, penktadienį nusprendė Lietuvos apeliacinis teismas.

Toks sprendimas priimtas pasikeitus teisėjų kolegijos sudėčiai, kai vienas iš jos narių Kęstutis Jucys savo noru buvo atleistas iš pareigų. Jo pavardė minima vadinamojoje teisėjų korupcijos byloje.

BNS žiniomis, K. Juciui tyrime suteiktas specialaus liudytojo statusas.

Atleistą teisėją pakeitė Linas Šiukšta.

Vilniaus apygardos teismas pernai spalį visiškai išteisino buvusį Krepšinio federacijos generalinį sekretorių Mindaugą Balčiūną ir kitus kaltinamuosius dėl veiksmų, susijusių su pasirengimu 2011-ųjų Europos krepšinio čempionatui.

Tačiau šį sprendimą apskundė prokuratūra.

Išteisintiesiems prokurorai siūlo laisvės atėmimo bausmes nuo pusės iki ketverių metų, jas atidedant nuo vienų iki trejų metų.

Didžiausia lygtinė ketverių metų laisvės atėmimo bausmė siūloma M. Balčiūnui ir buvusiam miesto mero padėjėjui Dariui Simėnui, kitus prokuratūra siūlo bausti nuo pusės iki dvejų metų lygtinėmis bausmėmis, o Lietuvos krepšinio federacijai skirti 50 tūkst. eurų baudą.

Taip pat siūloma M. Balčiūnui ir LKF atstovėms Rasai Liuimienei bei Ramutei Alvyrutei Čižauskaitei priteisti 687 tūkst. eurų, kuriuos jie turėtų sumokėti Panevėžio miesto savivaldybei.

Prokuratūra M. Balčiūną kaltino, kad eidamas LKF generalinio sekretoriaus pareigas jis susitarė su federacijos vyr. finansininke ir vykdomąja direktore, kad federacijos vardu būtų surašyti tikrovės neatitinkantys darbų atlikimo – perdavimo aktai bei kiti į oficialią apskaitą įtraukti suklastoti finansiniai dokumentai bei sąskaitos apie neva Panevėžio savivaldybei LKF suteiktas paslaugas.

Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnai, duomenimis, Panevėžio miesto savivaldybės lėšos galėjo būti apgaule bei klastojant dokumentus užvaldytos LKF naudai ir vėliau panaudotos bendrovės „Via Unica“ viešbučio „Romantic“ rekonstrukcijai.

Šio viešbučio vadovė Dalia Kuklierienė kaltinta papirkimu – įtarta, kad ji kaip kyšį M. Balčiūnui davė televizorių.

Pareigūnai skelbė, kad iš viso išteisintieji tokiu būdu LKF naudai užvaldė 2,375 mln. litų (per 687 tūkst. eurų), iš jų daugiau nei 80 proc. panaudota viešbučio rekonstrukcijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių