R. Malinauskas turės atstatyti Ratnyčios upės vagą, įteisinti statinius

Kauno apygardos teismas ketvirtadienį nusprendė patvirtinti taikos sutartį civilinėje byloje dėl Druskininkų mero Ričardo Malinausko sodybos ant Ratnyčios kranto: jis turės atstatyti upės vagą, iš naujo derinti dokumentus dėl statinių įteisinimo.

„Pradinis būdas pažeidimo šalinimo būtų upės vagos atstatymas, kartu sutvarkant visus projektinius dokumentus. Jeigu tai nebus įvykdyta per 24 mėnesius, tada sekantis šešių mėnesių etapas yra nugriovimui arba statinių perstatymui, kad būtų užtikrintas 5 metrų apsaugos juostos egzistavimas“, – žurnalistams sakė Kauno apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininkas Marius Bartninkas.

Jeigu šie reikalavimai nebus įgyvendinti, tuomet galės būti atliekami priverstinio griovimo darbai.

Ši nutartis įsiteisėja nuo jos priėmimo dienos.

Pasak teisėjo, projektinėje dokumentacijoje nebuvo užfiksuota, ar būtino atstumo iki upės nebuvo laikomasi jau projektuojant, ar statiniai buvo projektuojami ne apsaugos zonoje, bet vėliau buvo pakeista pačios upės vaga.

„Pirmas tikslas yra įteisinti statinius, nes Aukščiausiojo Teismo nutartimi leidimai, projektinė dokumentacija yra panaikinti, tai statinių projektinę dokumentaciją susitvarkyti ir kartu parengti projektą, gauti pritarimus visų institucijų ir atstatyti upės vagą. Jeigu tai nepavyks, tada taip pat bus sprendžiamas klausimas dėl griovimo“, – komentavo M. Bartninkas.

Taikos derybos tarp viešąjį interesą byloje gynusios prokuratūros bei R. Malinausko, Druskininkų savivaldybės ir kitų institucijų, byloje pripažintų atsakovėmis, užtruko apie metus.

Kauno apygardos teismas bylą dėl R. Malinausko sodybos namo dalies nugriovimo iš naujo nagrinėjo po to, kai ją apeliacinės instancijos teismui grąžino Lietuvos Aukščiausiasis Teismas.

Jeigu tai nepavyks, tada taip pat bus sprendžiamas klausimas dėl griovimo.

Kauno apygardos teismas buvo pripažinęs negaliojančiais atitinkamus Druskininkų savivaldybės administracijos išduotus dokumentus ir įpareigojo R. Malinauską nugriauti (išardyti) gyvenamojo namo dalį, tvoros dalį, stoginę, lauko židinį, esančius Ratnyčios upės pakrantės apsaugos juostoje, ir sutvarkyti statybvietę.

Tačiau Lietuvos Aukščiausiasis Teismas nusprendė panaikinti nutarties dalį, kuria R. Malinauskas įpareigotas nugriauti (išardyti) gyvenamojo namo dalį, stoginę, lauko židinį, sutvarkyti statybvietę, taip pat dalį, kuria paskirstytos bylinėjimosi išlaidos.

Nutarties dalį dėl esančios tvoros dalies nugriovimo teismas paliko nepakeistą.

R. Malinausko iš mamos paveldėtas namas stovi prie Ratnyčios upės Latežerio kaime, Druskininkų savivaldybėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

domintis

domintis portretas
idomu o kaip su palangos dusiniu statinio klausima isspres.A cia ne Malinauskas pasistate

Anonimas

Anonimas portretas
Vaikų žaidimai...papirko Malinauskas tuos ,kurie nuspfendžia. Lielė nugriauti ,dabar tik dalį tai korumpuotų teisėjų sprendimai ,rizikuoja bet kokia kaina ir aukščiausio teismo teisėjai korumpuoti kišasi kyšius į kišenes ... Nesąmo ė kokia tik gali bebūti ...supuvusi Lietuvos teisėsauga ,Lietuvos pūlinys su Kryžeičiumi aferistu priešaky...

jo tipo nesupranti,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

jo tipo nesupranti,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, portretas
vogti pinigai duoda leidima statyti,kada yra vogti pinigai negaila duoti parsidaveliams,saziningai uzdirbti pigai nedalinami sukciams,
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių