Pereiti į pagrindinį turinį

Teisme prabilęs G.Petrikas neigia savo kaltę

2009-05-19 16:27
Teisme prabilęs G.Petrikas neigia savo kaltę
Teisme prabilęs G.Petrikas neigia savo kaltę / Tomo Jarusevičiaus nuotr.

Buvęs EBSW koncerno prezidentas vis tik ryžosi prabilti, tačiau duodamas parodymus, visą kaltę vertė kitiems, pats neprisiimdamas nė dalelės.

Antradienį Kauno apygardos teismas pagaliau išgirdo dau­giau nei 24 mi­li­jo­nų li­tų „Kau­no hol­din­go kom­pa­ni­jai“ (KHK) pa­ti­kė­to sve­ti­mo tur­to iš­švais­ty­mu kaltinamo Gintaro Petriko parodymus.

Tačiau kaip daugelis proceso dalyvių ir tikėjosi, kaltinamasis jau pirmuoju sakiniu pabrėžė neįžvelgiantis savo kaltės: „Kaltu neprisipažįstu visiškai. Šioje byloje man pareikšti kaltinimai neatitinka tikrovės.“

Duodamas parodymus, G.Petrikas išsamiai papasakojo apie EBSW struktūrą, supažindino teismą su koncerno veiklos principais, o kaskart paprašytas konkrečiau kalbėti apie savo veiksmus, susijusius su byla, imdavo vardyti kitas pavardes.

Anot teisiamojo, kaltės šešėlis už iššvaistytas lėšas turėtų kristi ant anuometinio investicinės bendrovės „Investicinė Kauno holdingo kompanija“ (IKHK) valdybos pirmininko Valdo Krasnicko ir KHK vieno iš steigėjų, IKHK stebėtojų tarybos nario bei EBSW viceprezidento Algirdo Pašukevičiaus.

„Mano funkcija daugiau buvo reprezentacinė ir strateginė. Juk investuodavome į bendroves tikėdamiesi vėliau jas pelningai parduoti. EBSW nebuvo toks organas, kuris galėjo duoti nurodymus savo devynioms bendrovėms. Jos veikė pagal savo įstatus“, - aiškino G.Petrikas.

Teisiamasis ne sykį pakartojo, kad už visų investicinių bendrovių veiklą buvo atsakingas A.Pašukevičius, o gyventojų indėlių rinkimu asmeniškai rūpinęsis IKHK vadovas V.Krasnickas.

Čia pat G.Petrikas pridūrė, kad iki 1994 metų vasario, kol jis buvo KHK stebėtojų tarybos nariu, taryba apskritai nepritarė valdybos sprendimui rinkti lėšas iš gyventojų. Vėliau, kaip aiškino teisiamasis, jis nebuvo išrinktas į stebėtojų tarybą ir valdžią perėmė bei investicijas iš indėlininkų nutarė rinkti V.Krasnickas.

Beje, V.Krasnickas šioje byloje prieš beveik šešerius metus jau buvo nuteistas ir spėjęs atlikti bausmę. Jo kolegos A.Pašukevičiaus atžvilgiu byla dėl lėšų iššvaistymo tąkart buvo nutraukta, o jis pats išteisintas. Dabar narpliojama G.Petriko byla yra atskirta iš didžiosios jau išnagrinėtos IKHK bylos. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų